NIEUWSDenon

Denon breidt Music Maniac serie uit met nieuwe in-ears

De Music Maniac familie van Denon verwelkomt eind maart twee nieuwe gezinsleden: de AH-C50 en AH-C120 in-ear hoofdtelefoons. Volgens de Japanse fabrikant wordt met de nieuwe producten gemikt op "de prijsbewuste maar veeleisende mobiele muziekfan".

De AH-C50 is de kleinste van de twee en volgens Denon een echt instapmodel. De in-ear hoofdtelefoon is voorzien van twee dynamische drivers van 9 mm en een kabel die volgens de fabrikant niet in de war raakt.

In het snoer heeft Denon een afstandsbediening en microfoon verwerkt, terwijl de oordopjes in vier maten beschikbaar komen: XS, S, M en L. De adviesprijs van dit model, dat in zowel zwarte als zilveren uitvoering komt, bedraagt 49 euro.

Vijf tientjes duurder is de AH-C120, die zijn kleine broertje op haast alle fronten aftroeft. Zo zijn de twee drivers met 11,5 millimeter al groter, maar is aan dit model ook technologie toegevoegd die ongewenste kabeltrillingen moet voorminderen. Denon heeft de techniek Radial Cascade Damper gedoopt.

De behuizing heeft een luxere afwerking van hybride materiaal. Weliswaar worden bij de AH-C120 de oordopjes in slechts drie maten (S, M en L) meegeleverd, je krijgt van de Japanse fabrikant ook nog een setje Comply Foam TX-400M-oordopjes “voor de ultieme pasvorm”. De AH-C120 komt alleen in een zwarte uitvoering en kost 99 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE