NIEUWS

Dimex neemt distributie Mass Fidelity Relay op zich


Redactie HiFi.nl | 28 februari 2014

Met de Mass Fidelity Relay bouw je iedere audioset om tot streaming unit. Het apparaatje van de Canadese fabrikant zorgt er namelijk voor dat je moeiteloos verbinding kunt leggen tussen je hifisysteem en geluidsdragers die voorzien zijn van Bluetooth. En door importeur Dimex Reference Audio Equipment is de Relay nu ook in Nederland en België verkrijgbaar.

Volgens Dimex heeft het Canadese Mass Fidelity "de verborgen eigenschappen van Bluetooth zodanig geoptimaliseerd, dat van een werkelijk hifiresultaat gesproken kan worden. Zeker wanneer van de apt-X standaard gebruik wordt gemaakt". Door apt-X wordt muziek zonder kwaliteitsverlies gestreamed naar het geluidssysteem.

Mass Fidelity werd gevormd door audiofielen die zich ten doel hebben gesteld hoogwaardig geluid voor zoveel mogelijk muziekliefhebbers eenvoudig bereikbaar te maken. Drie jaar werkten zij aan de Relay, waarvan het bereik volgens Dimex verder gaat dan veel andere Bluetooth receivers. "Het gegarandeerde maximum van tien meter wordt vaak ruimschoots overtroffen."

De 380 gram wegende Mass Fidelity Relay beschikt verder over een ingebouwde DSP die de ruisvloer op een slimme manier naar beneden brengt en daarmee het dynamisch bereik vergroot. Een 24-bits DAC van Burr-Brown werkt het signaal daarna verder af.

De adviesprijs van de Mass Fidelity Relay bedraagt 259 euro. Kijk voor meer informatie op de website van importeur Dimex Reference Audio Equipment of bij fabrikant Mass Fidelity.

EDITORS' CHOICE