NIEUWS

Lumin kondigt gezinsuitbreiding aan

Redactie HiFi.nl | 02 juni 2014

De Lumin Player A1 krijgt er de komende maanden wat broertjes en zusjes bij. Lumin breidt de komende maanden zijn Music familie namelijk met vier nieuwe apparaten uit: drie nieuwe Music Players en een Music Library. De Lumin Music Player T1 is inmiddels al leverbaar, de S1 wordt medio juli verwacht.

De T1 is het eerste nieuwe model dat beschikbaar is. Wat technologie betreft is de T1 gelijk aan de allom geprezen A1. Hij maakt gebruik van dezelfde DAC op basis van 2x een Wolfson 8741 (1 per kanaal) en Lundahl LL7401 output transformers. Ook heeft hij een externe voeding. De T1 heeft dezelfde mogelijkheden, aansluitingen (waaronder HDMI digital out) en net als alle andere Lumin modellen ondersteunt de T1 alle gangbare formaten (tot 32 bit / 384KHz en native DSD64). De grootste verschillen met de huidige A1 zijn de behuizing en de prijs; de T1 heeft een kleinere en kostefficientere behuizing en is scherper gerpijsd ten opzichte van zijn 'concurenten' en kost 3.799 euro. 

De S1 is het nieuwe topmodel van Lumin dat volgens de fabrikant 'een nieuwe standaard in digitale streaming zal neerzetten'. De S1 heeft een DAC op basis van 4x een ESS Sabre 9018 (2 per kanaal = 16DAC’s per kanaal) aan boord an zal native DSD128  ondersteunen. De S1 heeft ook een volledig nieuwe clock en verbeterde externe dual-toroidial voeding. Eind juli zal de S1 leverbaar worden. 

Later dit jaar volgen dan nog de Music Library, een NAS speciaal voor high end audio streaming, en de Music Player D1, het instapmodel van Lumin. Deze krijgt weliswaar een compactere behuizing, het zal net als de A1 en T1 formaten tot 32-bit/384 kHz en native DSD64 ondersteunen.


EDITORS' CHOICE