NIEUWSSamsung

Samsung stort zich op hoofdtelefoons

Jamie Biesemans | 25 februari 2014 | Samsung

Het enige wat ontbrak in het enorme aanbod van Samsung waren hoofdtelefoons. Dat tekort verdwijnt volgende maand, zeggen de Koreanen op de MWC-beurs.

In de loop van maart-april brengt Samsung drie hoofdtelefoons uit: een in-earset met weinig franjes, een on-ear hoofdtelefoon met kabel en een premium-hoofdtelefoon. Die laatste zal circa 349 euro kosten en over de oren passen.

Over dit topmodel is nog niet zoveel geweten. Op de Mobile World Congress in Barcelona hebben we echter een eerste blik kunnen werpen op het riant uitgevoerde apparaat. Het middenmodel, de OG900, hebben we even uitgeprobeerd.

De OG900 heeft een vermoedelijk prijspunt van circa 200 euro. Het is een bekabelde hoofdtelefoon met een remote die ook met Android-telefoons werkt. Tijdens onze korte test zat deze futuristisch ogende on-ears hooftelefoon vrij comfortabel op ons hoofd. De oorkussen zijn behoorlijk dik, wat qua isolatie een pluspunt was. Zelfs op een zeer luidruchtige beursvloer werd omgevingsgeluid vrij goed gedempt.


EDITORS' CHOICE