NIEUWS

Hongaren maken brilmonturen uit afgedankt vinyl


Redactie HiFi.nl | 25 februari 2014

We zagen het afgelopen weekend tijdens de FWD*HiFi-Dagen nog maar eens: vinyl is razend populair. Toch zijn er nog steeds mensen die hun stapels LP’s op zolder laten wegstoffen. Met dat afgedankte vinyl weet het Hongaarse Tipton Eyeworks wel raad. Zij maken brillen van oude, afgedankte en versleten LP’s.

 

Van veraf lijkt het een gewoon brilmontuur, maar wanneer je het beter bestudeert zie je de groeven nog zitten. Ieder montuur wordt dan ook met de hand gemaakt uit oud vinyl dat een speciale bewerking krijg om te voorkomen dat de bril van je neus smelt wanneer je in de volle zon zit of ligt.

Wie denkt dat het hier gaat om collector’s items, heeft het mis. De brillen van Vinylize, zowel - normale als zonnebrillen - zijn prima verkrijgbaar, zo blijkt uit de store locator op de site van het bedrijf. De Vinylize is leverbaar in vele varianten, die allemaal zo rond de 330 euro moeten kosten. 

Bekijk hieronder een item dat werd uitgezonden op de Duitse televisie en waarin het volledige productieproces van de monturen van Vinylize te zien is.

EDITORS' CHOICE