ARTIKELMaster

Rick Paap van Dynamic Solutions geeft zijn visie


Rick Paap | 20 februari 2011 | Fotografie Rick Paap | Master

De term `High-End` impliceert dat er betere of zelfs beste audio apparatuur zou bestaan. Dat behoeft naar ons idee behoorlijk wat nuancering. Wij als luidsprekerontwerpers constateren dat high-end voor iedereen iets anders kan betekenen en wij vragen ons af of er een hanteerbare normering valt te formuleren.

Voor ons is high-end datgene wat de meerwaarde van muziek in de vorm van emoties naar de luisteraar toe weet over te brengen. Zelfs dusdanig dat hij of zij zich betrokken kan voelen bij de uiteindelijk gereproduceerde uitvoering. Sterker nog, de term "betrokkenheid" speelt een cruciale rol bij het omschrijven van high-end.

Waarom kunnen we niet eens gewoon accepteren dat bepaalde waarnemingen, waarbij we ons meer betrokken voelen, wel degelijk kunnen correleren met een `slecht` gedimensioneerde technische parameter. Het doel van de wetenschap zou juist moeten zijn om te onderzoeken hoe onze perceptie in relatie staat met de techniek en hoe we op een herhaalbare manier bepaalde zaken in een ontwerp kunnen optimaliseren.

Rick Paap

Voor ons als luidsprekerfabrikant is het absoluut een uitdaging om met de wereldtop op het gebied van luidsprekers mee te kunnen doen en met onze nieuwe Master Persuader gaan wij deze uitdaging graag ten volle aan.

Dit nieuwe meerweg systeem zal menig muziekliefhebber doen verbazen. Niet alleen door toepassing van zeer doordachte productiemethodieken, maar ook door het gebruik van enkel en alleen hoogwaardige kwaliteitscomponenten. Hierdoor zal de Persuader elke toets der kritiek feilloos kunnen doorstaan. Voor het laag is gekozen voor een Kevlar woofer welke mede door de door ons gepatenteerde kastconstructie zeer ver doorloopt in het laag. Het middengebied wordt eveneens aangevuld met een unit die ook gebruik maakt van dit Kevlar conusmateriaal. Voor ondersteuning in het hoog wordt een door ons op specificatie vervaardigde Thiel tweeter toegepast. Rust, kracht en verfijning vormen tenslotte de sleutelwoorden voor deze nieuwste Master telg en u zult uw oren niet kunnen geloven wanneer blijkt dat deze Persuader uiteindelijk in veel opzichten de meerdere (Master) zal blijken te zijn ten opzichte van de meeste andere luidsprekers. 

EDITORS' CHOICE

 • Verslag en jubileumaanbiedingen
  Songs of Protest met Goldmund en Kharma
  Verslag en jubileumaanbiedingen
  lees meer »
 • Review
  GoldenEar BRX
  Review
  lees meer »
 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »