NIEUWSSonos

Stevige Sonos Experience, mét Qobuz hi res-audio

Redactie HiFi.nl | 14 februari 2014 | Sonos

Twee hele interessante deelnemers aan de FWD*HiFi-Dagen zullen hun krachten bundelen, en het gehele weekend een volwaardige Experience presenteren, met het beste in beeld én geluid. Sonos richt een complete Home Cinema-hoek in, en is aanwezig met hi res-audiodienst Qobuz om streaming audio naar een hoger plan te tillen.

Sonos zal in Radio Kootwijk twee home cinema-woonhoeken inrichten waar in totaal plaats is voor zo'n veertig bioscoopstoelen, om je precies in de juiste setting kennis te laten maken met alle mogelijkheden van het Amerikaanse merk. In deze ruimte beleef je daarom niet alleen de muzikale mogelijkheden van de streamingspecialisten, maar ook de oplossingen voor home entertainment die het merk de filmfans biedt. Met een familie aan Sonos-producten die onder meer bestaat uit de erg positief ontvangen Playbar (Sonos' eigen soundbar), de Sonos SUB en de bekende Play:3 speakers die als back channels voor een surround-opstelling ingezet kunnen worden, heeft het merk meer dan genoeg in huis om een fijne thuisbios te bouwen. 

Qobuz is de eerste hoogwaardige online muziekdienst en sinds december ook in Nederland beschikbaar. Afgelopen maand schreven we al over de kersverse samenwerking met Sonos. Qobuz is de enige muziekdienst die toegang geeft tot hoge kwaliteit online muziek van alle artiesten, zowel van major als independent labels. In de catalogus van Qobuz bevinden zich momenteel ruim zeventien miljoen tracks, die ongelimiteerd kunnen worden gestreamd of individueel kunnen worden gedownload op 16-bit/44,1 kHz. Daarnaast is een groot aantal songs ook beschikbaar om te worden gedownload in Studio Master kwaliteit (24-bit/192 kHz).

Diensten als Spotify en Deezer en downloads in iTunes zijn niet meer weg te denken uit de hedendaagse muziekbeleving. Maar veel audiofielen is het toch een doorn in het oog dat deze diensten geen lossless aanbieden. Het Franse qobuz doet dat wel, het is de eerste dienst ter wereld waar livestreaming tot 16 bit en downloads tot 24 bit mogelijk zijn. Na thuisland Frankrijk en eerder bijvoorbeeld ook al België, is ons land inmiddels ook aan de beurt. Op de FWD*HiFi-Dagen vind je ze bij de Sonos Experience. 

Inschrijven voor de FWD*HiFi-dagen doe je op HiFi.nl/Kootwijk


EDITORS' CHOICE