NIEUWS

'De recessie lijkt voorbij'

Redactie HiFi.nl | 14 februari 2014

Wat een uitstekende timing, CBS. "De recessie lijkt voorbij". Dat schreef de NOS vanmorgen naar aanleiding van de economische cijfers van het vierde kwartaal van 2013, die later vandaag door het Centraal Bureau voor de Statistiek vrijgegeven werden. En dat treft. Want volgende week kun je op de FWD*HiFi-dagen naast een goed gevuld programma met leuke gastsprekers ook rekenen op een forse outlet. Stevige koopjes voor iedere portemonnee, rond een aantal zeer interessante A-merken in de hifi!

In de aanloop naar de openbaring van de nieuwe cijfers toonde ABN Amro-econoom Nico Klene zich in het Radio 1 Journaal alvast optimistisch; "Ik verwacht dat het vierde kwartaal weer groei laat zien en dan wat meer dan het derde kwartaal." In kwartaal 3 groeide onze economie met 0,2 procent, voor kwartaal 4 verwacht hij 0,3 procent. In datzelfde interview vindt Klene bovendien dat er daarom gesteld kan worden dat de recessie achter ons ligt. "In het tweede kwartaal van 2013 was er al geen krimp meer (zelfs een groei van 0,1 procent, red.) en nu dus twee kwartalen van groei. En allerlei economische barometers zien er ook beter uit, dus het lijkt erop dat we uit de recessie zijn." Die economische barometers zijn onder meer de export en de verbeterende situaties in belangrijke markten als Frankrijk en Duitsland.

In de loop van de ochtend vandaag werden de cijfers van het CBS verspreid, en bleek dat Klene de juiste voorspelling gedaan heeft. Althans, waar het groei betreft. Het formaat van die groei heeft hij echter onderschat; de Nederlandse economie is niet 0,3 maar 0,7 procent groter dan het kwartaal ervoor. Graag doen we daar vanuit de organisatie van de FWD*HiFi-dagen nog een schepje bovenop. Via HiFi.nl/kootwijk/laatstekans kun je je alsnog gratis inschrijven voor 22 & 23 februari, zodat niets je in de weg staat om in onze outlet mee te profiteren. De markt weer in beweging! 

Zien we je op de Veluwe? Bouwen wij deze hal alvast vol!


EDITORS' CHOICE