NIEUWS

Koopje, platenzaak zet complete collectie op eBay


Redactie HiFi.nl | 31 januari 2014

Een vorig jaar gesloten platenzaak in Liverpool is volop in het nieuws in Engeland nadat het de complete voorraad vinyl op eBay heeft gezet. De collectie van Hairy Records bestaat uit zo’n vijftienduizend LP’s uit vrijwel alle genres.

Hairy Records, dat ook bekende muzikanten zoals Noel Gallagher en bijvoorbeeld filmregisseur Quentin Tarantino tot de clientèle mocht rekenen, veranderde vorig jaar de naam in The Vinyl Emporium. Niet veel later sloot de platenzaak haar deuren, volgens een verklaring op de website wegens een conflict over het pand waarin de winkel gevestigd was. "Ondanks dat we er financieel best goed voor staan, zijn we wegens omstandigheden buiten onze macht genoodzaakt de winkel te sluiten", schreef The Vinyl Emporium destijds op de eigen website

De geschatte waarde van de complete vooraad is zo’n vijfduizend pond. Momenteel ligt er een bod van 1750 pond op de collectie die volgens de verkoper bestaat uit "Rock, Pop, Prog, Metal, Reggae, niet al te veel dance. Wel veel '50s en '60s en The Beatles en Rolling Stones."

Bieden op de collectie kan nog tot dinsdag 4 februari.

EDITORS' CHOICE