Lexicom Multimedia Stelt Samen - Linn, Kaleidescape en Audio Physic

In de rubriek De Specialist Stelt Samen vragen we hifi-dealers om voor onze lezers in de luisterruimte een bijzondere set bij elkaar te zetten, en de verschillende keuzes toe te lichten om audioliefhebbers enthousiast te krijgen, zelf eens te gaan luisteren.

In deze jongsteeditie van de 'Stelt Samen' zijn we te gast bij Lex Kersten; Lexicom MultiMedia in Leidschendam.

"Lexicom MultiMedia is specialist in streaming audio en video, en dat willen we met deze set tot uitdrukking brengen", aldus Lex. "We hebben daarom een compacte set opgesteld, die een hoge kwaliteit in geluid en beeld biedt. De mogelijkheden zijn legio; de hier getoonde set is slechts één van de vele opties."

Het hart van deze set is de Linn Majik DSM, een hoogwaardige combinatie van versterker, netwerkspeler en DAC. "Het grote aantal aansluitmogelijkheden – 15, waarvan 4 HDMI(!) – maakt de Majik DSM tot een uiterst veelzijdig apparaat. De uitstekende netwerkspeler/DAC-combinatie kan uiteraard hoge resoluties aan (24bit/192kHz) en de versterker heeft ruim voldoende vermogen (2 x 90 Watt aan 4 Ohm) om de meeste luidsprekers probleemloos aan te sturen. Naast alle digitale mogelijkheden heeft de Majik DSM 4 analoge aansluitingen, waarvan 1 Phono."

De Linn Majik DSM is gecombineerd met een bijzonder apparaat: de Kaleidescape Cinema One. "Een vernieuwende machine op het gebied van beeld en geluid. Op de interne 4TB harddisk kunt u DVD's, BluRay's en CD's rippen. Sluit de Cinema One aan op de Majik DSM en het beeld wordt via de HDMI-aansluitingen direct doorgestuurd naar uw TV, terwijl het audiosignaal door de DSM naar de luidsprekers wordt gestuurd." 

Meer informatie over de Cinema One kunt u hier lezen

"Voor die luidsprekers hebben we voor de Audio Physic Classic 10 uitgekozen, die een uitstekende weergavekwaliteit paren aan bescheiden afmetingen. De Classic 10 is een 2,5-weg systeem met een gevoeligheid van 89 dB. Opvallend is, hoe makkelijk deze luidspreker zich laat aansturen."

"De elegante afwerking met witte glazen panelen past prachtig bij het Spectral Brick 1502 AV-meubel, dat eveneens met witte glazen panelen is bekleed. Voor de foto zijn de apparaten op het meubel geplaatst; normaliter staat alles in het meubel. U kunt de apparaten bedienen met app's op uw smartphone of tablet, zodat de klep dicht kan blijven."

De bekabeling tot slot komt van AudioQuest. Een NRG-X3 netsnoer voor de Majik DSM (de Cinema One kan niet worden voorzien van een ander netsnoer). Tussen de Cinema One en de Majik DSM komt een HDMI Coffee, die is voorzien van 72V DBS actieve afscherming. Tussen de Majik DSM en de TV wordt een HDMI Vodka ingezet. Tenslotte Rocket 88 luidsprekerkabels, eveneens voorzien van 72V DBS actieve afscherming.

MERK

EDITORS' CHOICE