REVIEWXanadu

Xanadu DS17AMT-2FD en HRS45 Keramiek-AMT-2FD luidsprekers

Werner Ero | 08 februari 2014 | Fotografie Fabrikant | Xanadu

Net als in de rest van onze maatschappij heeft ook in audioland de laatste vijf jaar een ware aardverschuiving plaatsgevonden. Zo zijn veel merken van importeur gewisseld en zijn de echt grote namen steeds vaker in handen van (buitenlandse) investeringsgroepen terecht gekomen. Ook hebben verschillende importeurs en veel winkels (fors) moeten inkrimpen of zelfs noodgedwongen helemaal moeten stoppen.

Uit Music Emotion – September 2013

Ook de IJsselmuidense luidsprekerfabrikant Xanadu heeft net als vele anderen, verschillende moeilijke jaren achter de rug. Maar inmiddels bruist het merk onder de immer bezielende leiding van eigenaar en geestelijk vader Age van der Woud weer van de energie en is weer helemaal terug aan het audiofront en hoe! In dit verhaal een hernieuwd portret van deze buitengewoon sympathieke ontwerper en zijn onvermoeibare queeste naar absolute perfectie bij luidsprekerontwerpen.

In al die jaren dat ik voor websites of tijdschriften schrijf, heb ik mijn voorkeur voor het echte Nederlandse product nooit onder stoelen of banken gestoken. En gedurende mijn audio carrière heeft zich dit dan ook regelmatig vertaald in minstens één en vaak meer Nederlandse producten in mijn audioketen. Als ik verder onze nationale audiomerken zou moeten typeren, is dat doorgaans nuchterheid - zowel qua ontwerp als de weergave, een bovengemiddelde hang naar realiteitsweergave, een vaak gezonde prijsstelling en niet in het minst om de vaak originele en soms zelfs baanbrekende ontwerpen.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

MERK

EDITORS' CHOICE