NIEUWSRotel

Rotel lanceert eerste dedicated DAC

Fabrikant Rotel heeft een viertal nieuwe producten uit de 15 Series op de markt gebracht. Naast al in november aangekondigde versterkers, brengen de Japanners voor het eerst ook een dedicated DAC op de markt.

Eind november wisten we al te melden dat de Japanse fabrikant de 15 Series flink ging uitbreiden en de eerder geïntroduceerde RCD-1570 en RA-1570 zijn inmiddels door ons gerecenseerd. Ondertussen gaat Rotel vrolijk verder met de toevoeging van nieuwe producten aan de range met hifi-componenten.

De meest in het oog springende - want niet eerder op HiFi.nl gemeld - introductie is die van de RDD-1580 DAC. De eerste dedicated D/A converter van Rotel beschiktover een smalle behuizing en kan door middel van een externe adapter via Bluetooth verbinding maken met daartoe geschikte apparaten zoals smartphone, tablet en laptop. Rotel kiest bewust voor een externe adapter, zodat het Bluetooth-signaal niet verzwakt wordt door de metalen behuizing.

In die behuizing vinden we twee ingebouwde converters van Wolfson (WM8740), die ieder één kanaal voor hun rekening nemen. Volgens Rotel is er door de dubbele converter minder ruis en vervorming hoorbaar in vergelijking met DAC’s die over een enkele converter beschikken. De RDD-1580 is geschikt tot weergave van maximaal 24 bit/192 kHz, beschikt over USB-, optische- en coaxiale ingangen en heeft een prijskaartje van zo’n 750 euro.

Naast de RDD-1580 DAC is de 15 Series vanaf nu ook de RC-1570 digitale stereo voorversterker (adviesprijs 950 euro) en de RB-1552 MkII (950 euro) en RB-1582 MkII (1500 euro) eindversterkers rijker. Meer over deze producten lees je in ons bericht van eind november.

Alle nieuwe producten zijn per direct verkrijgbaar in zowel zwarte als zilverkleurige uitvoering.

MERK

EDITORS' CHOICE