NIEUWSSennheiser

CES 2014 – Sennheiser HDVD 800 hoofdtelefoonversterker

Redactie HiFi.nl | 13 januari 2014 | Sennheiser

Op de forse stand van Sennheiser lopen we onder meer de HDVD 800 hoofdtelefoonversterker tegen het fraaie lijf, een model dat we vóór Las Vegas al eens in een andere wereldstad tegenkwamen: Veldhoven. 

Destijds op de Nationale AV-dagen werd het model voor het eerst in de Benelux getoond, op de CES blijkt dat de Duitse hoofdtelefoonfabrikant graag (en in navolging van CES 2013) nóg maar eens benadrukt dat het merk ook eigen versterkers bouwt.

De Sennheiser HDVD 800 is de eerste versterker voor dynamische hoofdtelefoons van het merk. Het apparaat werkt vanaf de bron tot aan het ‘gehoor’ volledig symmetrisch, wat moet zorgen voor een lagere vervorming en een nog helderder geluid. Dankzij de ingebouwde Burr-Brown-Dac kunnen signalen geconverteerd worden tot 24 bit/192 kHz. Op de achterkant vinden we AES/EBU-, coaxiale en optische ingangen, en een USB-poort.

De behuizing en de bronselectieknop op de voorzijde zijn gemaakt van aluminium. Op de bovenkant van de versterker is een glazen paneel geplaatst, zodat het mechanisme te zien is. Onder andere het koelelement, het audio-relais en verschillende weerstanden zijn duidelijk zichtbaar.

De HDVD 800 is ook in Nederland al een tijdje op de markt: voor € 1799,-


EDITORS' CHOICE