CES 2014 – Acoustic Energy 1-Series

Redactie HiFi.nl | 07 januari 2014 | Acoustic Energy

In het voorjaar van 2013 introduceerde Acoustic Energy de Reference-serie luidsprekers, die we later in het jaar op de markt mochten verwelkomen en bovendien aan een stevige test onderwierpen. Op de CES presenteren de Britten de 1 series, een nieuwe lijn klassieke luidsprekermodellen.

Op de eerste officiële dag van de Consumer Electronics Show – de drukte van gisteren lijkt vandaag ineens héél erg in perspectief gezet te worden... – is Acoustic Energy zo ongeveer het eerste luidsprekermerk dat we op de beursvloeren van het Las Vegas Convention Center tegenkomen. In de South Hall is het anderzijds vooral aan gadgets groot en klein, van luxe massagestoelen tot slimme afstandsbedieningen en vreemd Japans speelgoed (dansende robotjes on steroids). Allemaal leuk en aardig, maar niet waar we voor naar Nevada gekomen zijn.

De 1 Series van Acoustic Energy bestaat uit vier nieuwe modellen, in drie afwerkingen: Black Ash, Walnut en High Gloss White Vinyl. De vier modellen zijn de AE 101 boekenplankspeaker, de AE 103 vloerstaanders, de AE 107 centerspeaker en de AE 108 subwoofer. 

De zes kilo zware AE 101 is een directe afstammeling van de AE 301 uit de 3 Series. Ontworpen voor flexibele plaatsing in de ruimte, zowel als boekenplankmodel of gezet op een optionele standaard. De grotere (en viertien kilo zware) AE 103 heeft, net als de 101 overigens, een 28mm AE custom dome tweeter en 110mm anodised aluminium cones voor de mid/bass drivers. Power handling ligt op 175 Watt (150 voor de boekenplankspeaker). Idem voor de sub en center.

De volledige specificaties vind je hier.

MERK

EDITORS' CHOICE