NIEUWS

CES 2014 – ClearView Clio glazen speakers

Redactie HiFi.nl | 07 januari 2014

Glazen luidsprekers. We hebben ze wel eens eerder gezien – denk bijvoorbeeld aan de Crystal Cable Arabesque, of jaren geleden modellen van Harman en Sony –, maar het betreft dan doorgaans de behuizing, of een deel van het ontwerp. Bij ClearView (what’s in a name) is de speaker het glas zelf (wat we overigens op de IFA ook wel eens spotten). En dat ziet er ongeveer uit als het glazen wandje dat je doorgaans voor een elektrische open haard schuift.

De ClearView Clio is een ‘onzichtbaar’, draadloos 2.1 luidsprekersysteem voorzien van een ultradun, acrylglas weergever. Dankzij het ontwerp en de techniek aan boord wordt de audio multidirectioneel uitgestuurd vanuit stereo dipoolspeakers met een 2” woofer.

Duiding op de stand bij ClearView

De bediening (volume, mute, Bluetooth-schakelaar) vind je aan de zijkant van de voet. Naast Bluetooth is er ook een 3.5mm mini jack-aansluiting. 

De Clio is voorzien van ClearView’s ‘Edge Motion’-audiosysteem, waarbij het geluid langs de zijkant van het apparaat gedreven wordt in plaats van vanuit de achterkant, zoals bij traditionele speakers. Het resultaat is een dunne, zeer lichtgewichte luidspreker met een "rich, clear and room-filling sound across the audio range". Daarnaast ziet het er inderdaad erg fraai uit (“you can make it 'disappear' in any room!”), maar verwachten we wel dat je er erg vaak met een stofdoek overheen mag gaan.

De Clio kan (voor)besteld worden op de website, en gaat voor 349 dollar over de toonbank. Eerste verzendingen vanaf maart 2014.


EDITORS' CHOICE