NIEUWSSony

Glazen luidspreker van Sony

Max Delissen | 31 mei 2008 | Sony | Importeur: Sony Nederland

Sony brengt vanaf 20 juni een nieuwe luidspreker op de Japanse markt die grotendeels van glas gemaakt is.

De Sourtina NSA-PF1, zoals hij gaat heten, is een rondstralende, aktieve luidspreker waarvan ruim tweederde van de bijna 180 centimeter wordt ingenomen door een kolomvormige tweeter die gemaakt is van organisch glas. In de voet zijn een 13 centimeter laagunit, en een 7 centimeter middentoner gemonteerd.

De luidspreker kan zowel via een analoge input worden aangestuurd, als via een digitale coaxverbinding of een optische TOS-link. De digitale input kan een resolutie tot 24 bit/96 kHz verwerken. Het vermogen van de versterker is niet opgegeven. Het frequentiebereik is gespecificeerd op 50-20.000 Hertz.

Om de Sourtina NSA-PF1 extra cachet te geven zijn in de voet tevens drie LED`s ingebouwd die via een meegeleverde afstandsbediening verschillende kleuren licht kunnen geven. Zo kan de gebruiker de verlichting aan de sfeer in de luisterruimte aanpassen. De voet is naar keuze leverbaar in zwart, wit, of omhuld met leer.

Of dit fraais ook in Nederland te koop zal zijn is nog niet bekend, maar prijzig is de Sourtina NSA-PF1 beslist wel. Er wordt voor de Amerikaanse markt een adviesprijs genoemd van 10.200 dollar...


EDITORS' CHOICE