NIEUWS

CES 2014 – Polaroid komt met 4K-tv onder duizend dollar

Redactie HiFi.nl | 04 januari 2014

Waar fabrikanten als Samsung en LG, ondanks een forse prijsverlaging, gemiddeld nog steeds zo’n 4000 euro voor hun 4K-tv’s vragen, presenteert Polaroid tijdens Consumer Electronics Show (CES) 2014 een 50-inch 4K Ultra HD tv die ‘slechts’ 999 dollar moet kosten.

Vanzelfsprekend mogen we voor dat geld niet dezelfde prestaties verwachten als van de 4K-schermen van bijvoorbeeld Samsung en LG. Al geeft Polaroid wel aan dat de 50GSR9000 is voorzien van “een vloeiende weergave van snelle bewegingen, extreem hoog contrast en hoge helderheid”.

De Ultra HD televisie is overigens niet gebouwd door het bedrijf dat we vooral kennen van foto- en videocamera’s en zonnebrillen. Empire Electronics heeft een licentie gekocht om onder de naam van Polaroid televisies op de markt te brengen. Daarbij houdt de fabrikant uit het Amerikaanse Minnesota wel controle over het proces, zo meldt Polaroid.

Tijdens CES 2014, dat dinsdag begint in Las Vegas, zullen meer fabrikanten nieuwe 4K-tv’s presenteren. Daarbij wordt verwacht dat ook de adviesprijzen zullen dalen. Zo hebben meerdere Chinese fabrikanten al aangekondigd met ultragoedkope UHD-schermen te komen. Skyworth introduceert bijvoorbeeld tijdens CES 2014 een 40-inch 4K-tv voor omgerekend zo’n 360 euro.

Ook de redactie van FWD*HiFi.nl reist af naar Las Vegas om verslag te doen van CES 2014. Je leest alles over de grootste consumentenelektronica beurs ter wereld op onze CES Special Page.


EDITORS' CHOICE