Hay-End Audio introduceert Artephonos Neo

Redactie HiFi.nl | 19 december 2013 | Artephonos

Opnieuw een Artephonos-innovatie bij Hay-End Audio:de Artephonos Ensemble Neo. "Er is klankmatig geen winst meer te behalen, dus werd er deze keer gezocht naar verbeteringen op een geheel ander vlak – en wel richting elektriciteitsverbruik en warmteontwikkeling, en liefst gecombineerd met een prijsverlaging."

"Met een aanpassing in de voeding en het weglaten van één eindbuis per kanaal, heeft dit geleid tot de Artephonos Ensemble Neo die 70 watt minder vermogen opneemt in rust en nog meer naarmate het luisterniveau stijgt", aldus Hay Kockelmans. Bijkomend voordeel is dat de ventilator is vervallen. En natuurlijk levert u geheel niets in aan geluidskwaliteit. Het uitgangsvermogen bij nominale netspanning en 5 ohm belasting is nog altijd 2 x 30 echte triode watts!"

"Het streven naar een prijsverlaging is ook succesvol: ik heb de prijs kunnen bepalen op slechts € 3995,- voor de geïntegreerde Ensemble Neo!" De Signature uitvoering (GE NOS eindbuizen, Colourless bekabeling, extra MKP buffer) heeft een meerprijs van € 199,-. Ook de 'oude' Ensemble en Energa heeft nu de energiezuinige voeding. De Ensemble kost  € 4495,- en de Energa € 4345,-. De Signature uitvoering (GE NOS eindbuizen, Colourless bekabeling, extra MKP buffer) heeft een meerprijs van € 255,-

N.B. alle prijzen zijn inclusief BTW. De modellen zijn uitgevoerd met zijdeglans gelakte beuken panelen (desgewenst op kleur), en met zilverkleurig plaatwerk. Andere uitvoeringen op aanvraag: www.hayendaudio.nl.

MERK

EDITORS' CHOICE