NIEUWSTeac

Teac LP-P1000 Music Centre

Redactie HiFi.nl | 10 december 2013 | Teac

We hadden deze funky knaap in september al gespot op de IFA, maar vanaf midden deze maand is hij ook effectief leverbaar. Het Engelse persbericht heeft het over een ‘traditional music centre’. En zo is het maar net…

Als je zelf ooit nog zo’n muziekcenter hebt aangeschaft, dan ben je vast de honderd al voorbij. OK, dat is misschien een tikje overdreven, maar het is een feit dat de typische looks en het concept van muziekcenters zoals deze Teac tegen het einde van de jaren ’70 zo ongeveer waren uitgestorven. Maar wat uitgestorven is, kan soms ook wel weer tot leven worden gewekt.

Moderne variant
De LP-P1000 ademt qua look en feel seventies uit al z’n poriëen, maar de technische kant van de zaak is gelukkig wel up to date. Zo zit er bovenaan een vinyl draaitafel die overweg kan met lp’s, singles én met de 78 toerenplaten van je overgrootvader. Er zit ook een radio in dit moderne muziekapparaat. Wat, geen cassettespeler? Vreemd dat ze die vergeten zijn. De LP-P1000 heeft dan weer wel een cd-lezer, die ook raad weet met mp3- en WMA-schijfjes. En als je ook dat allemaal nog te ouderwets vindt, kun je ook muziekjes weergeven vanaf je smartphone of tablet via bluetooth. Tenslotte heb je recht op een 2 x 25 watt versterker en een koppel 2-weg bassreflex luidsprekers. De LP-P 1000 is verkrijgbaar in kers of in zwart.

Zonder meer een vrolijk apparaat, maar wel met een pittig prijskaartje: 450 Britse ponden. Over de Nederlandse prijs- en marktbeschikbaarheid is nog niets bekend, maar daar gaan we achteraan. 


EDITORS' CHOICE