ARTIKELRhapsody

Meerkanaals-audiosystemen tijdens Turtle Records-feestje

Wanneer de Hilversumse Audio-specialist Rhapsody een maand vol demonstraties afsluit met een muzieksessie rond het 15-jarige jubileum van Turtle Records, dan weet audio-minnend Nederland genoeg: er staat iets bijzonders op de agenda. Ook voor HiFi.nl is dit een niet te missen aangelegenheid, en dus schoven we graag aan bij deze drukbezochte happening in de mediastad.

In de audiowinkel van Harry van Dalen die inmiddels al meer dan 25 jaar bestaat, was het een drukte van jewelste. Gelukkig was het prima parkeren rond de imposante Gooische Villa die op steenworp afstand van het Mediapark staat.

De gedachte achter de maandafsluiter, met de titel 'dCS Only the Music presents The Spirit of Turtle', is om bezoekers mee aan de hand te nemen langs een schitterende reeks high end-opnames. Stuk voor stuk registraties in 5.1 surround en stereo, dus zowel Hybrid SACD als pure Blu-ray audiodiscs en 192/24 FLAC files, die ter gelegenheid van het 15-jarig bestaan van Turtle Records in een luxe 2-Disc Long Box zijn uitgebracht. Voor het audiogeweld zorgen luidsprekers van het vermaarde Magico. 

Twee volwaardige 5.1-opstellingen
Voor de sessie dient een Primare SACD Blu-ray speler als bron en via een Primare-processor nemen eindversterkers van het Scandinavische merk de aansturing in Rhapsody's grote luisterruimte voor hun rekening. Opgesteld staan drie Magico C5-weergevers op het front en twee Magico S1-luidsprekers achter de toehoorders. Een actieve subwoofer voor het ultralage fundament completeert het geheel. Met bovengenoemde, indrukwekkende combinatie demonstreert Rhapsody waar het samenbrengen van de best denkbare hi res-opnames in een ultiem meerkanaals-systeem toe in staat is.

Op de eerste verdieping wordt de SACD Blu-ray player van Primare gecombineerd met een wat kleinere processor/versterker. Rondom staan voor de geïnteresseerde vier kleurrijke Audio Physic Classic lijn-speakers, een center uit dezelfde serie en een subwoofer opgesteld.


EDITORS' CHOICE