REVIEWAudionet

Audionet DNP & AMP

DIT IS EEN PUBLICATIE VAN MUSIC EMOTION
René van Es | 21 december 2013 | Fotografie Fabrikant | Audionet

Als het gaat over in Duitsland ontworpen en gefabriceerde audio-apparatuur, zijn er vele voorbeelden aan te halen van merken die een topprestatie leveren. Met het noemen van namen zou ik mij teveel op glad ijs begeven; ongetwijfeld doe je een merk te kort door het niet expliciet te benoemen. Een uitzondering maak ik voor Audionet, risicoloos, want dat is de merknaam van de gecombineerde netwerkspeler, dac, tuner, roomcorrectie en voorversterker waarmee ik mag spelen. Bovendien is het de merknaam van de twee forse monoblokken die mijn luidsprekers de komende weken gaan aansturen. Allemaal afkomstig van importeur Servi-Q, die nadat een ander high-end merk uit zijn programma was weggevallen, naarstig op zoek is gegaan naar een vervanger. Hij kwam uit bij Audionet. Een gouden greep, als ik aan het begin van mijn betoog vast een tipje mag oplichten van de sluier.

De strakke voorzijde van de Audionet DNP doet niet vermoeden, welke mogelijkheden in het apparaat zijn ingebouwd. Want de DNP combineert de functies van een voorversterker met die van digitaal/analoog-converter, analoog/digitaal-converter, netwerkspeler, phonovoorversterker, hoofdtelefoonversterker, FM-tuner en tenslotte ook nog een equalizer.

Te bedienen met de vier toetsen aan de voorzijde (power, set, up en down), met een App voor iOS of Android en met een mooi softwareprogramma voor een Windows-pc. Een deel van de instellingen valt af te lezen van het forse display op de voorkant en een status-LED laat zien of het apparaat actief is. Zo simpel als de voorzijde is, zo druk is het aan de achterkant van de DNP.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

EDITORS' CHOICE