NIEUWSMeridian

Meridian In-Wall luidsprekers DSP540 en DSP620

Redactie HiFi.nl | 01 december 2013 | Meridian

Eerder dit jaar schreven we over de nieuwe In-Wall modellen van Meridian, toen deze op de Consumer Electronics Show in Las Vegas gepresenteerd werden. Inmiddels zijn wel heel wat maanden verder, en meldt Meridian-importeur Viertron ons de laatste ontwikkelingen rond deze modellen; de DSP520 en DSP640.

Voortbordurend op het recente succes van de vrijstaande Meridian M6 DSP cilindrische luidspreker, die je hier onderaan uitgebreid besproken vindt, zijn ze er bij Meridian naar eigen zeggen in geslaagd dezelfde know-how in een nieuwe serie inbouwluidsprekers te verwerken. Meridian introduceert nu de op de CES aangekondigde DSP520 en DSP640 full range muur-inbouwluidsprekers. Compleet met DSP engine aan boord.

Beide systemen meten slechts 20 centimeter in de breedte en respectievelijk 82cm (DSP520) en 125,1cm (DSP640) in de hoogte. Deze afmetingen maakt het systeem meer dan geschikt voor discrete home theater toepassingen, waar de visuele impact van de hardware tot eenminimum beperkt moet blijven. De DSP640 is feitelijk een dubbele uitvoering van de toch al krachtige DSP520.

Beide systemen kunnen zowel horizontaal als verticaal worden gemonteerd. De DSP engine voorziet in Enhanced Bass Alignment en Centre Image Elevation. De laatste technologie zorgt ervoor dat als een van beiden als center luidspreker wordt gebruikt, de dialoog als het ware omhoog wordt verplaatst. Alsof de stemmen levensecht vanachter het scherm komen in plaats van eronder.

De eerstgenoemde technologie zorgt ervoor dat het laag, midden en hoog 'op tijd' worden gezet, hetgeen smearing van het geluid voorkomt. Een verbeterd laag, levendiger midden en helderder hoog is het gevolg. Alle luidsprekers beschikken over eigen versterking. Een 100W Klasse AB versterker voorziet de widerange drivers terwijl een 150W Klasse AB versterker de woofers van energie voorziet. De grilles van de luidsprekers zijn uiteraard overschilderbaar.

Ook is deze DSP inbouwluidsprekerserie gemaakt om langs eenvoudige weg een extra zone aan een Meridian Digital Media System toe te voegen. De Media Source 200 kan zelfs achterop het systeem geklikt worden en vervolgens via iedere Digital Media System controller, zoals de iPad Core Control App, worden bediend.


EDITORS' CHOICE