Pro-Ject Stream Box DSA

Pro-Ject is misschien het meest bekend van de platenspelers. Maar, deze fabrikant levert ook phonoversterkers, versterkers, luidsprekers en digitale componenten zoals cd-spelers en converters. Om mee te kunnen in de vaart der volkeren kan tegenwoordig een device om te streamen niet ontbreken. Daarom is de Pro-Ject Stream Box DSA te gast en representeert de steeds toenemende hoeveelheid moderne audio- en videoapparatuur in de luisterruimte, die gebaseerd is op het 'streaming'- fenomeen.

Is streaming nou een hype of is het de aankondiging van een nieuw tijdperk? Streaming is allereerst een bikkelhard verdienmodel, waar aanbieders veel geld incasseren met het verkopen van content met een lage geluidskwaliteit. Historisch gezien is het een merkwaardig fenomeen dat de consument steeds opnieuw opgezadeld wordt met een steeds lagere geluidskwaliteit.

Denk maar aan het rijtje open reel, vinylplaat, FM radio, Elcaset, cassettetape, eighttrack, cd, minidisc, streaming, internetradio en mp3. Initiatieven om de geluidskwaliteit weer eens een stuk in de goede richting te verschuiven, zoals sacd, Blu-ray audio only met 24bit/ 96kHz PCM, dvd-audio en hi-rez bestanden leiden een kommervol bestaan. De vinyl-revival hoort bij de grote tegenbeweging en de contentaanbieders die nog trouw cd's en sacd's aanbieden verdienen alle lof. Die hulde geldt ook voor de fabrikanten die nog steeds komen met fraaie cd- en sacd-spelers.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

MERK

EDITORS' CHOICE