ARTIKELRhapsody

25 jaar Rhapsody – Music Emotion

Het is dit jaar alweer 25 jaar geleden dat een van Nederlands meest bijzondere audiowinkels haar deuren opende. En eigenlijk is dit Hilversumse high-end bolwerk vanaf dat allereerste moment meteen begonnen met geschiedenis te schrijven.

HiFi.nl is een uitgave van BVDO sinds 1 juli 2019. Dit artikel is een externe bijdrage van Music Emotion.

Of het nu de bijzondere producten, de winkelfilosofie, het optreden van muzikanten of het bezoek van vele audiogrootheden betreft. Deze winkel heeft de afgelopen 25 jaar op bijna onvermoeibare wijze voor muzikaal vuurwerk gezorgd. Ik heb het dan natuurlijk over niemand minder dan Rhapsody Sound + Vision. Lees mee over de tijdreis van het verleden naar het heden en ervaar de vaak vooruitstrevende denkbeelden van oprichter en eigenaar Harry van Dalen.

Uit Music Emotion – Mei 2013

Ook al is het verkoopadviesteam van Rhapsody door de jaren heen gestaag in samenstelling veranderd. Het doel om klanten van het best mogelijk bijpassende audio- en videoadvies te voorzien is altijd hetzelfde gebleven. Een andere constante factor is door de jaren heen oprichter en eigenaar Harry van Dalen geweest. De laatste 15 jaar intensief bijgestaan door rechterhand Michael van Polen. Voorafgaande aan het Rhapsody avontuur bleek Harry bij zijn eerdere werkgevers (Audio Home, Wilbert Hifi en Theo Pruijs) er al vooruitstrevende ideeën op na te houden.

Zelfs in die eerste beginjaren van de high-end, waren er al contacten en demonstraties met wereldbefaamde ontwerpers als Mark Levinson van Cello, Dan D'Agostino van Krell, Jason Bloom van Apogee en Gayle Sanders van Martin Logan. Een unicum in die periode en een aanwinst voor de Nederlandse audio scène. Begin jaren tachtig werd het tijd om zijn eigen vleugels uit te slaan. En in 1988 vond hij uiteindelijk het geschikte pand en locatie om zijn eigen winkel te gaan starten. Het bleek bij dit onderkomen om de statige voormalige jaren twintig villa van de protestants christelijke Ikon omroep te gaan. Chique gelegen aan de villarijke prestigieuze Borneolaan en midden in het klantrijke 'Het Gooi'.


EDITORS' CHOICE