REVIEWArtephonos

Artephonos Peitho

De high-end wordt wereldwijd gedomineerd door grote namen met producten waar veelal hoge prijskaartjes aan hangen. Wanneer ik terugkijk langs de jaren waarin ik mij in de audio wereld beweeg zijn het echter lang niet altijd die grote internationaal bekende namen die mij weten te raken. Integendeel; vaak zijn het juist de kleine eenmansbedrijfjes die weten te imponeren.

Uit Music Emotion – Mei 2013

Zo'n firma bevindt zich in het Limburgse Venlo. Opgericht door Hay - Limburgs voor Harry - Kockelmans. Hay is een echte duizendpoot die niet alleen audio apparatuur importeert, aanpast, repareert en upgrade maar ook zelf ontwerpt, fabriceert en demo’s verzorgt. Op zijn zeer informatieve internetsite vindt u alle benodigde informatie. Hier wil ik mij voornamelijk beperken tot een stuk van Hay's eigen Artephonos lijn die naast buizenelektronica ook kabels en luidsprekers omvat.

De luidsprekerlijn binnen het Artephonos aanbod is vernoemd naar Peitho, de godin van de overtuiging. Dat klinkt pretentieus en tijdens de luistersessie zal moeten blijken in hoeverre deze luidsprekers hun naam eer aan doen. Maar laat ik eerst de lijn eens wat nader onder de loep nemen. Dan blijkt dat er toch wel een aantal zaken opvallend te noemen zijn. Het gaat hier bijvoorbeeld om een modulair concept.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

MERK

EDITORS' CHOICE