ARTIKELHarman Kardon

Harman Huisshow 2010

Twee keer per jaar organiseert Harman International - o.a. bekend van de merken Harman Kardon, JBL, AKG en Infinity - een huisshow voor haar dealers en de pers. Knap is dat ze daar iedere keer weer een bijzondere draai aan weten te geven. Zo mocht ik me in het verleden al eens melden aan de poorten van Artis, De Efteling en de studio`s in Hilversum.   Ook dit jaar was er een weer een bijzondere locatie bedacht...nou, eigenlijk zeven bijzondere locaties.


De Ocean Diva

De boot(!) waarop de huisshow gehouden werd, bezocht namelijk zeven steden in Nederland en Belgie. Het was in het Friese plaatsje Lemmer waar de reis door de Benelux begon. Amsterdam, Deventer, Nijmegen volgden. De laatste Nederlandse  aanlegplaats was Gorinchem, en daar bezocht ik de boot. De komende dagen zal de reis verder zuidwaarts gaan richting Antwerpen en Brussel.


De achtersteven van de Ocean Diva

In de enorme boot is een showroom ingericht die de demoruimte op het Harman hoofdkantoor in Amsterdam in omvang ruim de loef afsteekt. Over de verschillende dekken van het schip zijn de productgroepen verdeeld: de achtersteven is gereserveerd voor carfi en portable audio, terwijl de boeg een aantal home cinema en stereo opstellingen huisvest. Op het dek staat een viertal luxe-auto`s met daarin muziekinstallaties van de Harman Group.Met een aanstekelijk enthousiasme neemt Harman`s Marketing Manager Nadin Mulder me mee naar een fraaie Audi: “Dit moet je horen!”. Gezeten in een luxe fauteuil start Nadin het  muzieksysteem. De bediening van het geheel – met display in de achteruitkijkspiegel – geschiedt via een kleine afstandbediening. “In deze auto hebben we een JBL MS-8  digitale processor ingebouwd. Iedere bestaande – standaard – geluidsinstallatie is met dit systeem naar een hoger niveau te tillen. De digitale processor zorgt voor betere geluidsweergave op alle audiofiele parameters: bas, hoge tonen, dynamiek en detaillering gaan er sprongen mee vooruit. En door de ingebouwde Logic-7 processor wordt ook de verdeling van het geluid geoptimaliseerd. Je kunt zelfs voor vier posities in de auto een optimale instelling laten genereren door de MS-8!”


De JBL MS-8

Dat moest natuurlijk proefondervindelijk getest worden. Meest verrassende resultaat: met de MS-8 op de chauffeurspositie ingesteld is zelfs diepte in het geluidsbeeld waarneembaar. Zaalakoestiek is duidelijk hoorbaar, positionering van instrumenten en stemmen wordt veel beter en ook de dynamiek lijkt toegenomen. Volgens Harman is het systeem eenvoudig in te bouwen, en ook de advies verkoopprijs van 799 euro is te overzien.


EDITORS' CHOICE