NIEUWS

Ook publieke omroep naar DAB+

Redactie HiFi.nl | 15 oktober 2013

In navolging van eerder DAB-nieuws, zijn vanaf deze week zijn alle digitale radiozenders van de NPO te ontvangen via DAB+. De commerciële radiostations gingen de NPO voor en zijn al vanaf september via DAB+ in heel Nederland te beluisteren.

Vooralsnog is de DAB+ ontvangst van NPO-zenders beperkt tot de Randstad, Brabant en Gelderland. Medio januari 2014 zullen de zenders echter ook in de rest van het land te ontvangen zijn.

Publieke en commerciële radiostations blijven gewoon te beluisteren via FM, maar het is duidelijk dat het radiolandschap zich in een transitiefase bevindt. Trendstrateeg Richard Lamb van Bureau TrendWatcher.com zegt het volgende over deze verandering: “Door digitale radio zal het medialandschap in Nederland veranderen. Er komen namelijk nieuwe radiostations bij, wat het aanbod voor de luisteraars flink zal gaan vergroten”.

 Het luisteren naar Digital Radio+ kan alleen met een daarvoor geschikte DAB+ radio. Tivoli Audio is één van de merken met een uitgebreid scala aan compatibele modellen, en om zowel dat assortiment als het concept DAB+ een podium te geven, lanceerde het merk deze informatieve website.

 


EDITORS' CHOICE