NIEUWS

Oktober streamingmaand bij Hifi Maastricht en Omstreken

Redactie HiFi.nl | 03 oktober 2013

Hifi Maastricht en Omstreken heeft oktober omgedoopt tot streamingmaand. Ieder weekend van de komende maand staat een ander onderwerp op het gebied van streaming centraal in de speciaalzaak. Daarnaast zijn er diverse interessante aanbiedingen.

Iedere vrijdag- en zaterdagmiddag in oktober ontvangen Jack Akkermans en Janet Bronneberg je vanaf 13.00 uur met koffie en echte Limburgse vlaai om je voor te lichten over streaming en alle mogelijkheden die het biedt.

Op vrijdag 4 en zaterdag 5 oktober stellen zij de vraag “Wat is streaming?”. Alle mogelijkheden van Spotify tot muziekstreamers komen voorbij en Jack en Janet voorzien je van de nodige tips.

Een week later (11 en 12 oktober) staat muziek afspelen via de computer centraal. Of je nu een pc of Mac gebruikt, rechtstreeks, draadloos of via een DAC wilt afspelen, diverse mogelijkheden worden belicht. Ook wordt stilgestaan bij welke software de beste kwaliteit leveren.

Over kwaliteit gesproken, op 18 en 19 oktober praten Jack en Janet je helemaal bij over streaming in de beste kwaliteit. Welke formaten van muziekbestanden zijn er? Klinkt HD nou echt beter? En waar kan ik die HD-bestanden vinden? Zijn er downloadsites met hoogwaardige kwaliteit muziek? En hoe kan ik mijn cd’s het beste rippen?

Op 25 en 26 oktober vindt uiteindelijk de workshop streaming plaats. “In deze workshop gaan we samen aan de slag op het gebied van streaming”, vertelt Jack. “Er zal ook een vergelijk worden gemaakt tussen cd en streamer, wie gaat er winnen? Wat is Spotify? Kan ik streamen op mijn huidige installatie? Moet ik een netwerk aanleggen en hoe doe ik dan? Op al deze vragen, en meer, gaan we antwoord geven.”

Deelnemers aan de workshop kunnen natuurlijk ook zelf vragen stellen. “Wanneer ze deze vraag of vragen alvast meesturen in de aanmeldingsmail, dan kunnen wij ons goed voorbereiden op een gepast antwoord”, besluit Akkermans.

Heb je interesse om tijdens een van de weekenden (of allemaal) langs te komen bij Hifi Maastricht en Omstreken, meld je dan aan via jack@hifimaastricht.nl. Relevante informatie zoals bijvoorbeeld de locatie, krijg je bij de bevestiging meegestuurd.


EDITORS' CHOICE