NIEUWSTeufel

Teufel System 4 ontvangt als eerste THX certificaat

Redactie HiFi.nl | 26 september 2013 | Fotografie Fabrikant | Teufel

Teufel heeft een nieuwe home cinema set aangekondigd, de Teufel System 4 THX. Een nieuw systeem dat volgens de Duitsers “professionele home cinema sound in de woonkamer brengt”. Geen loze belofte trouwens, want als eerste producent van home cinema oplossingen kreeg Teufel de nieuwe THX Compact Speaker licentie.

Aan die licentie worden hoge eisen gesteld aan bioscoopgeluiden in ruimtes die qua akoestiek niet geoptimaliseerd zijn, zoals de woonkamer. “Eindelijk klinken wilde achtervolgingen, vechtscènes en krachtige explosies net zo goed in de eigen woonkamer, als in de bioscoop”, meldt Teufel in een persbericht.

Dat doet het met een geheel nieuwe set, die ook qua uiterlijk geoptimaliseerd is. “We hebben de vijf luidsprekers bewust zo klein en decent als mogelijk vormgegeven, zodat het geluid en niet het systeem in het middelpunt staat”, legt THX ontwikkelaar Christoph Winklmeier van Teufel uit. “Bovendien bespaart de ingebouwde wandbeugel dure en grote luidsprekerstatieven of -beugels. De luidsprekers moeten optisch niet in de woonkamer domineren.”

System 4 gebruikt volgens Teufel als enige Compact Speaker Set dipolen voor de achterste surroundkanalen. “Zij produceren een diffuus en ruimtelijk klankbeeld, zoals men dat van de bioscoop kent. De actieve subwoofer met 200 Watt eindversterker bereikt een onderste grensfrequentie van 35 HZ en een volume tot 100-103 dB/1 m. De drie satellieten voor Front en Center zijn identiek om een gelijkmatig en perfect afgestemd surroundgeluid te produceren. De satellieten en surround dipolen hebben elk een impuls belastbaar vermogen van 170 Watt (Front) en 140 Watt (Dipool) en produceren een volume tot 103 dB/1m”, schrijft Teufel in het persbericht.

Het systeem is per direct verkrijgbaar op de website van de Duitse fabrikant. De Teufel System 4 kost 999,99 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE