NIEUWSPolk Audio

Polk Audio vervangt TSi-lijn door TSx-Serie

Polk Audio introduceerde begin 2008 de TSi luidsprekerlijn. Een uiterst succesvolle lijn, die de afgelopen tijd een flinke revisie onderging. Het resultaat is een compleet opnieuw ontworpen speakerserie die de TSx gedoopt is.

De nieuwe TSx110B boekenplankspeakers van Polk Audio.

Volgens de Amerikaanse fabrikant heeft de TSx ten opzichte van de TSi “een nieuwe behuizing, verbeterde basweergave, een nog groter dynamisch bereik, verbeterde beeldvorming, grotere detaillering en superieur rendement”. Die verbeteringen zijn het resultaat van gebruik van nieuwe materialen, waaronder een volledig nieuwe spreekspoel. Deze legt de nadruk op de nauwkeurigste reproductie van hoge frequenties die zo belangrijk zijn voor de huidige hoge resolutieweergave van de huidige Blu-ray discs, evenals een verbeterde bas dankzij een vervanging van 5,25”drivers door nieuwe 6,5” waarvan de conus is vervaardigd van polymeervezelverbindingen die de stijfheid vergroten zonder dat de massa toeneemt.

De TSx330T is één van de drie vloerstaanders in de lijn.

“Toen we besloten de productie van de TSi-serie door de TSx-lijn te vervangen hebben we erop gelet dat we niet zouden veranderen ‘om de verandering’, zegt Mark Suskind, vice-president Product Line Management bij Polk Audio. “We wisten wat onze klanten waardeerden in de TSi-modellen en die basiseigenschappen zijn bewaard gebleven, dankzij een upgrade van de lagetonenluidspreker, een verbeterd frequentiebereik, en een nog mooier ontwerp van onze nieuwe TSx luidsprekers. Er is veel veranderd, maar één ding blijft hetzelfde: de liefde voor muziek heeft Polk er altijd toe aangezet elk product te verbeteren als de technologie dat toestond, en dat met behoud van de lage prijzen.”

Het vlaggenschip van de TSx-Serie is de TSx550T van 998 euro per paar.

Vlaggenschip van de serie is de TSx550T, een 3-weg vloerstaander van 998 euro per paar. Net als de TSi serie kent de nieuwe lijn nog twee towerluidsprekers. De TSx440T kost 798 euro per paar en aan de TSx330T hangt een adviesprijskaartje van 500 euro per paar. Qua boekenplankspeaker maken de TSx220B (340 euro/paar) en TSx110B (240 euro/paar) deel uit van de serie die tevens twee centerspeakers kent. De 350 euro kostende TSx250C en de TSx150C van 210 euro.

Alle modellen van de TSx serie speakers zijn voorzien van vijfvoudige aansluitingen en komen in een Black Oak of Cherry afwerking. De lijn is vanaf heden leverbaar.

MERK

EDITORS' CHOICE