Bowers & Wilkins lanceert met P7 nieuw topmodel hoofdtelefoon

Na de on-ear hoofdtelefoons P3 en P5 komt Bowers & Wilkins nu met zijn eerste over-ears hoofdtelefoon; de P7. Volgens de Britse fabrikant is het nieuwe topmodel “de beste presterende hoofdtelefoon die Bowers & Wilkins ooit heeft vervaardigd”.

Ten opzichte van de P3 en P5 heeft Bowers & Wilkins flinke progressie geboekt, zo laat de Britse luidsprekergigant weten aan HiFi.nl. “Dankzij de technologische vooruitgang die met deze hoofdtelefoon is geboekt, zijn de geluidsprestaties een openbaring. De bas is strakker, stemgeluid klinkt veel gedetailleerder en er is een geweldig gevoel van ruimte, balans en helderheid over het gehele frequentiebereik.”

De P7 is zoals gezegd de eerste over-ears hoofdtelefoon die Bowers & Wilkins op de markt brengt. “Het design staat garant voor een uitstekende geluidsisolatie en een hoge mate van comfort. Het ontwerp behoudt lucht volume tussen de drive unit en het oor. Zo wordt niet alleen het stereobeeld verbetert, maar ook het geluid geoptimaliseerd.”

Alle bewegende delen in de hoofdtelefoon zijn vervaardigd van geborsteld staal zoals het ingenieuze vouwmechanisme. De hoofdband en oorkussens zijn gemaakt van een luxe zachte leersoort, waardoor de hoofdtelefoon erg prettig draagt, ook bij langere luistersessies. De P7 wordt daarnaast geleverd met een verwisselbare microfoonkabel met afstandsbediening.

Het nieuwe topmodel komt nog deze maand beschikbaar en moet 399 euro kosten. Komend weekend is de P7 te bewonderen tijdens de Soundtasting Roadtrip bij Remkes Beeld & Geluid in Eindhoven.

Na de zwarte, witte en blauwe versie, komt de P3 ook in een rode uitvoering.

In navolging van de blauwe uitvoering van de P3, voert Bowers & Wilkins overigens per direct ook een rode variant van de on-ears. Deze kost, net als de zwarte, witte en blauwe versie, 199 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE