NIEUWS

Sony opent webwinkel met 4K content


Redactie HiFi.nl | 15 september 2013

In navolging van de eerder aangekondigde 4K mediastreamer, heeft Sony nu ook een webwinkel geopend waar 4K-content te krijgen is. Net als de streamer is de online shop vooralsnog alleen gericht op de Amerikaanse markt.

This Is The End, momenteel te zien in de Nederlandse bioscopen, is één van de beschikbare films.

4K verspreidt zich als een olievlek over de televisiemarkt, vorig weekend was het één van de absolute blikvangers tijdens IFA 2013. Maar content is er nog amper, de toestellen zijn vooral aangeleverd op het opschalen van bestaande HD-content tot de vier keer hogere resolutie. Het wachten is op origineel materiaal in 4K.

Momenteel bedraagt het aanbod van Sony Entertainment Network Video Unlimited zo’n zeventig films en televisieseries, waaronder bijvoorbeeld Breaking Bad, Moneyball, After Earth, This Is The End en Elysium (klik op de titels voor een recensie bij filmpjekijken.com). Volgens de Japanse elektronicagigant moeten dat er voor het eind van het jaar honderd zijn.

De eerder dit jaar aangekondigde FMP-X1 4K-streamer van Sony.

De content is met 45 tot 60 Gb per film ook behoorlijk groot, al wordt de omvang in de toekomst gehalveerd. Daarnaast zijn de films ook best prijzig: de aanschaf bedraagt 29,99 dollar voor een zogenaamde UltraViolet digitale versie die kan worden opgeslagen. Een streamversie die 24 uur te bekijken is kost 7,99 dollar.

EDITORS' CHOICE