NIEUWS

Dirac komt met 2-kanaals correctie software

Redactie HiFi.nl | 14 september 2013 | Fotografie Fabrikant

Het Zweedse Dirac Research heeft een nieuwe versie van hun geprezen ruimte correctie software aangekondigd. Na de al eerder uitgebrachte meerkanaals versie, is er nu ook een, goedkopere, 2-kanaals versie van Dirac Live Room Correction Suite.

De nieuwe stereo versie is gebaseerd op dezelfde state-of-art technologie als de originele meerkanaals versie, met als belangrijkste verschil dat deze beperkt is tot een tweekanaals weergave. De software kenmerkt zich door volledig mixed-phase impuls- en frequentie respons optimalisatie, ontstaan uit meer dan een decennia van onderzoek en ontwikkeling.

“Veel gebruikers van de meerkanaals versie hebben de voordelen van Dirac Live technologie ontdekt bij het gebruik in 2-kanaals systemen,” laat Christoffer Ahlén, Director, Consumer Division and Marketing bij Dirac, weten. “Waar de volledige versie van Dirac Live evolueert in een meer geavanceerde meerkanaals oplossing,  is er een behoefte aan een eenvoudigere 2-kanaals versie opgemerkt. We kunnen u een dergelijk product aanbieden voor een lagere prijs.“

Waar de oorspronkelijke 8-kanaals versie namelijk 650 euro moet kosten, heeft de nieuwe 2-kanaals een verkoopprijs van 389 euro. Met de software van de Dirac Live Room Correction Suite en een microfoon maakt de gebruiker een eenvoudige meting op meerdere punten van de luisterruimte. Dirac Live corrigeert vervolgens automatisch de tekortkomingen in de geluidsweergave van het audiosysteem en ruimte, wat zorgt voor de zuiverst mogelijk muziek reproductie.

De suite is specifiek ontwikkeld voor consumenten welke hun computer inzetten als audiobron, efficient gebruik makend van de rekenkracht van de processor. Het is ontworpen met de gedachte dat het eenvoudig te gebruiken moet zijn zonder compromise voor wat betreft de geluidskwaliteit en/of flexibiliteit voor de gevorderde gebruiker. De software optimaliseert al het geluid afgespeeld via de computer, onafhankelijk van de gebruikte mediaspeler software.

Voor meer informatie, een gratis testversie en verkooppunten van Dirac Live Room Correction suite kun je terecht op de site van Home Studio, de Nederlandse distributeur.


EDITORS' CHOICE