NIEUWSSonore

X-fi update - Sonore AC, Triple M en Prime Audio

Redactie HiFi.nl | 13 september 2013 | Sonore

NH Koningshof in Veldhoven staat morgen en zondag in het teken van X-fi Audioshow 2013. HiFi.nl blikt vandaag voor het laatst vooruit op deze beurs aan de hand van de exposanten die we nog niet hebben voorgesteld. In dit artikel Sonore AC, Triple M en Prime Audio.

Sonore AC speelt in kamer 18 met een opzienbarende set, meldt het merk dat voortkwam uit Sonore Soundsystems. De bekende Sonore Epilog- en Antare versterkers sturen samen de grote Blumenhofer Gran Gioia aan. De set wordt aangevuld met twee volledige nieuwe componenten die op de X-fi show hun première beleven; de Integra DAC en de Integra Phono voorversterker.

Deze analoge en digitale bronnen worden voorzien van muziek door twee fantastische loopwerken. De legendarische Delphi draaitafel van het Canadese Oracle neemt in zijn meest recente vorm het analoge deel voor zijn rekening, terwijl het digitale muzieksignaal word betrokken van een topklasse loopwerk van Einstein audio, dat heel toepasselijk The Source is genaamd. Alle bekabeling die in de set van Sonore AC is toegepast is van eigen fabricaat.

Triple M audio shop brengt in samenwerking met Pink Faun een volledig actief luidspreker systeem naar de X-fi show van 2013. De eerste luistersessies met dit systeem zijn achter de rug en hebben letterlijk en figuurlijk een diepe indruk achter gelaten. De autoriteit, kracht en dynamiek van de Euphrosyne, zoals het systeem is gedoopt, zijn van een ongekende klasse. De aansturing gebeurt middels de Pink Faun audio PC die is voorzien van de Pink Faun I2S-bridge.

Maar dat is nog niet alles. Triple M audio shop biedt je tevens de mogelijkheid om je buizen te laten testen. Dit gebeurt uiteraard kosteloos, maar er is wel een limiet van vier buizen per persoon vastgesteld. Je vindt Triple M audio shop tijdens X-fi Audioshow 2013 in de glazen foyer en kamer 8 van NH Koningshof.

 

Voor het eerst in Nederland te zien tijdens X-fi: het luidsprekermerk Prime. Dit wordt door HiVi Amsterdam, dat onder meer al de merken La Rosita, Jungson, ME Geithain, en Swans vertegenwoordigt, naar Nederland gehaald. De Finse luidsprekerfabrikant bouwt coaxiale luidsprekers uit natuursteen. In de modellen Tone en Impressive is een nieuwe coaxiale driver van Seas toegepast. Naast een bijzondere klank hebben deze luidsprekers ook een unieke verschijningsvorm.


EDITORS' CHOICE