NIEUWSJBL

IFA 2013 - JBL introduceert vier nieuwe productlijnen

Redactie HiFi.nl | 08 september 2013 | Fotografie Fabrikant | JBL

Tijdens IFA 2013 in de Messe in Berlijn heeft JBL vier nieuwe productlijnen gepresenteerd. Volgens de fabrikant is “het legendarische studiogeluid als uitgangspunt genomen voor het productdesign van de nieuwste producten”.

Meest opvallende product is de Voyager, de eerste draagbare speaker met subwoofer dockingsysteem ter wereld. Daarnaast introduceerde JBL op de grootste elektronicabeurs van Europa ook de nieuwe Synchros-lijn hoofdtelefoons, de Pebbles computerspeakers en de draagbare speaker Spark.

De JBL Voyager (foto hierboven) is de eerste draagbare speaker ter wereld met een geavanceerd dockingsysteem met subwoofer. Haal de draagbare speaker uit het hoofdsysteem en je hebt een draadloze bluetooth hifi-luidspreker met ingebouwde SoundClear echo en ruisvrije speakerphone functie die je overal mee naartoe kunt nemen. Met een volle batterij gaat de Voyager zo’n vijf uur mee.

Wanneer de luidspreker in het dockingsysteem staat, “staan de twee drivers en de subwoofer van de Voyager garant voor het geluidsexplosie die je inmiddels gewend bent van een volledig JBL home audiosysteem. Het dockingstation laadt de draagbare luidspreker bovendien automatisch op, zodat hij opgeladen is om muziek onderweg te luisteren, terwijl een AUX-in audio-jackaansluiting en een USB-poort het mogelijk maken om smartphones en tablets op te laden”. De Voyager komt in oktober op de markt en heeft een adviesprijs van 249 euro.

Bij de JBL Spark (foto hierboven) valt direct de vorm op, al is de megafoonvorm volgens JBL niet alleen grappig, maar nog functioneel ook. “De JBL Spark maakt handig gebruik van de megafoonvorm met twee high-performance JBL drivers en een afgestemde baspoort. Die brengen een helder, duidelijk geluid voort met warme, rijke lage tonen in een veelzijdige vorm die je overal mee naartoe kunt nemen.” De draagbare speaker komt nog deze maand op de markt in vijf kleuren en moet 129 euro kosten.

Speciaal voor de computer ontwikkelde JBL de Pebbles (foto hierboven), “een compact stereoluidsprekersysteem met USB-aansluiting voor de computer, digitale signaalverwerking en SlipStream Technology voor uitstekend geluid, en heeft een award in de wacht gesleept dankzij haar vormgeving.  De minimalistische, ronde vormen gaan perfect samen met een opgeruimd bureau door het geïntegreerde kabelmanagement met slechts één USB-aansluiting voor de computer. Verder is er een AUX-in aansluiting voor smartphones en MP3-spelers”. De JBL Pebbles kost 59 euro.

De Synchros S700 is het topmodel uit de nieuwe hoofdtelefoonlijn.

Tenslotte introduceerden de Amerikanen tijdens IFA 2013 ook de JBL Synchros-lijn, een serie hoofdtelefoons waarmee “het wereldberoemde professionele JBL-geluid nu ook op hoofdtelefoons beschikbaar komt”. Het nieuwe assortiment omvat vijf modellen, twee over-ears, één on-ears en twee in-ears. De verkoopprijs varieert van 79,99 euro tot en met 349 euro. De over-ears modellen zijn vanaf november verkrijgbaar, de on-ears en in-ears komen nog deze maand op de markt.

Kijk voor meer informatie en specificaties (in het Engels) op de website van JBL.


EDITORS' CHOICE