Music Emotion review Bowers & Wilkins A5 en A7

DIT IS EEN PUBLICATIE VAN MUSIC EMOTION
Ivo van den Broek | 16 oktober 2013 | Fotografie Fabrikant | Bowers & Wilkins

Bowers en Wilkins heeft weer twee nieuwe loten toegevoegd aan haar New Media pakket. Op het vlak van dockingstations was daar eerst de iconische Zeppelin, gevolgd door de Zeppelin Air waarmee ook direct Airplay in het spel werd geïntroduceerd. Inmiddels alweer een tijdje geleden werden hier in navolging op deze succesvolle producten de A5 en A7 draadloze muzieksystemen aan toegevoegd.

Uit Music Emotion – Mei 2013

Laten we beginnen met hoe ze eruit zien, hetgeen naast de geluidskwaliteit en het gebruiksgemak een belangrijke factor is bij dit soort systemen. Ik kan hier vrij kort en duidelijk in zijn, ik (en eveneens mijn vrouw, niet geheel onbelangrijk...) vind ze een geweldig design hebben. De A5 is iets kleiner dan de A7, beiden zijn rechthoekig met afgeronde hoeken. Ze hebben een zwart doek met een bovenkant van geschuurd aluminium. Er loopt een strip over de systemen heen die eveneens van geschuurd aluminium is.

Hierin is op een wel zeer subtiele manier de aan/uit knop en de volumeregeling verwerkt. Voorop bevindt zich een klein lichtpuntje dat aangeeft of het systeem standby of actief is. Het gewicht van de beide systemen is voor de kleinste, de A5, ongeveer 3,5 kilo en voor zijn grotere broer omme nabij de 5,5 kilo, dus zeker geen lichtgewichten. Om het geheel af te maken komt er bij de A7 ook nog de bekende afstandsbediening (het eitje) dat eveneens bij de Zeppelin zit.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

MERK

EDITORS' CHOICE