Harman Kardon BDS877

Soms lijkt het of de belangstelling voor hometheater enigszins naar de achtergrond is geraakt. Consumenten die verzopen zijn in de streaming economie, de portable devices en de hoofdtelefoons.

Maar, het hebben van een echt hometheater met fraaie multichannel geluidsweergave vanaf een Blu-ray schijf, kan een spectaculaire beleving veroorzaken. Terecht zijn de 'el cheapo' theatersetjes grotendeels verdwenen. Wat overblijft zijn theatersystemen die uit losse componenten opgebouwd kunnen worden of de complete theatersets van veel hogere kwaliteit. Harman Kardon heeft momenteel de BDS877 in de markt. Een combo van klassieke- en moderne mogelijkheden.

Uit Music Emotion – Mei 2013

De industrie zou feitelijk veel meer de fysieke dragers, zoals de Blu-ray schijf en de sacd moeten promoten. De hele backcatalogus van platenmaatschappijen vraagt het om in high resolution en multichannel uitgebracht te gaan worden op Blu-ray (audio only) en/of sacd. Daarmee wordt bijgedragen aan duurzame producten, want downloads en streaming zijn feitelijk exponenten van de wegwerpsamenleving en onderdeel van het wereldwijde complot om alles in de Cloud op te sluiten, zodat consumenten alleen nog achter een betaalmuur van alle mogelijke vormen van content kunnen genieten.

Voorlopig kunnen we nog content downloaden, maar wellicht is dat ook over een tijdje afgelopen. Daarmee is de consument dan volledig overgeleverd aan de willekeur van partijen die alleen een commercieel belang nastreven. De hardware-industrie danst naar de pijpen van de contentaanbieders en laat zich gewoon ringeloren. Gelukkig zijn er ook nog aanbieders die cd-spelers, Bluray spelers, sacd-spelers en grammofoons bouwen en contentproviders die nog materiaal op fysieke dragers aanbieden.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF


EDITORS' CHOICE