NIEUWSEpson

Epson presenteert budget Full HD 3D projector

Naast televisies beschikken ook steeds meer home cinema projectors over Full HD 3D weergave. Vaak zijn deze echter erg prijzig, maar Epson zegt daar nu verandering te willen brengen. Bijvoorbeeld met de PowerLite Home Cinema 2030 projector, die een Amerikaans prijskaartje van 999 dollar heeft.

De Epson PowerLite Home Cinema 2030 geeft zowel 2D- als 3D-content in Full HD weer door middel van de 3LCD technologie. Het apparaat is in nagenoeg iedere ruimte op te stellen en beschikt over een helderheid van 2000 lumen, een contrast van 15.000:1 en zes kleurmodi.

Daarnaast is de beamer naast twee HDMI-aansluitingen en twee USB-poorten ook uitgerust met MHL-ondersteuning. Hiermee kun je een tablet of smartphone aan de projector koppelen en het beeld vanaf dergelijke devices in groot formaat, tot maximaal 300 inch, weergeven.

De ingebouwde speakers met, volgens Epson, “goede audiokwaliteit” zorgen voor het geluid en de lamp van de PowerLite Home Cinema 2030 moet volgens de fabrikant in normale modus 5000 uur meegaan. Enige nadeel: voor deze projector zijn actieve 3D-brillen van zo’n 100 dollar per stuk nodig. De Epson PowerLite Home Cinema 2030 verschijnt niet op de Nederlandse markt, maar is desgewenst wel online te bestellen.

EDITORS' CHOICE