NIEUWS

Auro Technologies Beautifyer-app verbetert mp3-weergave

Redactie HiFi.nl | 28 augustus 2013

Auro Technologies, een bedrijf dat voortgekomen is uit de beroemde Galaxy Studios in het Belgische Mol en officieel bestaat sinds 2010, richt zich sinds 2005 op een concept dat volgens de bedenkers – Wilfried en Guy van Baelen – de nieuwe standaard in home cinema- en bioscoopgeluid moet gaan zetten.

We plannen momenteel een trip richting Mol om ons eens wat verder in de Galaxy Studios en met name Auro te verdiepen, nadat we tijdens een luisterbezoek bij Stassen in het concept Auro 3D geïnteresseerd raakten. Zo stuitten we vandaag op het nieuws dat Auro inmiddels ook 'kleinschaliger' actief is, door een app te introduceren die de audioweergave van je mobiele muziek moet verbeteren.

Beautifyer
De app werd in 2012 reeds geïntroduceerd, maar kent inmiddels een geüpdatete versie en is bovendien deze zomer tijdelijk gratis te verkrijgen. In essentie gebruikt de app een audiotechniek dat de weergave middels een algoritme verbetert terwijl je je muziek (mp3, AC3, AAC) afspeelt. Het resultaat moet een instant effect zijn op de audiokwaliteit van je iPhone of iPad, zoals ook andere muziek-apps waaronder Apple's eigen dienst beogen; het gaat hier om een subtiele verbetering van de muzikale ervaring.

De app filtert en analyseert het stereosignaal om de tweekanaals-output naar een ruimtelijkere weergave te verrijken. Beautifyer wil daarmee de compressie van de muziekbestanden compenseren en de weergave naar eigen woorden 'revitaliseren'. De muziekbibliotheek op je iPhone of iPad wordt direct in de app weergegeven, waar je er vervolgens de verschillende elementen van die verrijking op los kunt laten, zoals het niveau van aanpassing en de 'boost'-functie. 

Kijk voor meer informatie op de website van Beautifyer, en bij Auro Technologies. De recentste versie is tijdelijk gratis te downloaden, vanaf 7 september staat de app weer voor €2,39 in de Store. Probeer 'm dus zelf ook eens, komen wij binnenkort terug met een uitgebreid Auro 3D-verhaal. 


EDITORS' CHOICE