NIEUWSBlock

Audioblock komt met nieuwe 250 serie

Toen Michael Block vijf jaar geleden Audioblock oprichtte, had hij de wens om hoogwaardige audioapparatuur beschikbaar te maken voor een groter publiek. Met de nieuwe 250 serie lijkt dat zeker te gaan lukken.

De lijn, die bestaat uit een versterker, cd-speler en een tuner, biedt consumenten namelijk de kans om voor een bescheiden bedrag een prima set te bemachtigen. De afmetingen van het drietal zijn identiek, zodat ze samen een fraai geheel vormen. Ook zijn schakelaars, knoppen en displays visueel zodanig geplaatst dat ze harmoniëren met de andere componenten uit de serie.

Audioblock V-250, het versterkende hart van de serie.

De V-250 is het versterkende hart van de 250 serie. Net zoals in alle Block versterkers staat aan de basis van de voeding een dikke ringkerntrafo. De discreet opgebouwde eindversterker levert voldoende vermogen (2 x 40 W/4 Ohm) met een hoge dempingfactor. Hierdoor komen de meeste luidsprekers prima tot hun recht.

Audioblock C-250, de instap audiofiele cd-speler in de lijn.

De C-250 is de instap audiofiele cd-speler van de serie en voldoet volgens Audioblock “aan de eisen van de ware muziekliefhebber”. Het apparaat speelt traditionele cd’s en CD-R(W) af, maar ook gebrande cd’s in MP3-formaat worden moeiteloos herkend. Daarnaast beschikt de C-250 over een USB-ingang waarop bijvoorbeeld een externe harde schijf of stick kan worden aangesloten. De R-250 is de ‘radio’ van de serie met RDS-tuner en DAB+ ontvangst. Het geheugen van de tuner biedt plaats aan twintig favoriete stations (tien FM en tien DAB+).

De R-250 is de 'radio' in de nieuwe serie van Audioblock.

Ieder van de componenten kost 249 euro en is vanaf begin september beschikbaar. Geheel in lijn met de filosofie van Block heeft ook de 250 serie een volledig metalen behuizing. En net zoals de bekende 100-serie, zijn deze nieuwelingen verkrijgbaar in saffier zwart en diamant zilver met aluminium fronten en het Block familiewapen op de topcover.


EDITORS' CHOICE