NIEUWS

Gespot – Symbol Modern Record Console

Redactie HiFi.nl | 12 augustus 2013

Het in New York gevestigde Symbol houdt zo’n beetje het midden tussen een audiobedrijf en een meubelmakerij. Dat zoiets tot hoogst interessante ontwikkelingen kan leiden wordt duidelijk als we de specs – netjes – en de foto’s – wow! – van deze Modern Record Console bekijken.

Het alles-in-één hifisysteem doet meteen aan de consoles uit de jaren ’50 en ’60 denken, maar deze is veel mooier. En veel duurder, ook. Maar liefst $ 26.000 willen die gekke New Yorkers ontvangen alvorens je zo’n Modern Record Console meekrijgt. Het gevaarte weegt meer dan 130 kilogram en bestaat uit een draaitafel – een Pro-Ject RPM 5.1 met 9cc toonarm en Sumiko Blue Point MC element –, een uitermate fraaie 2 x 15 watt buizenversterker, een paar full-range luidsprekers met elk één 6.5” driver en een 250 watt subwoofer.

Het meubel is opgetrokken uit walnoot. Voor wat de luidsprekerdoek betreft, heb je de keuze uit wit, grijs of zwart. Een beetje saai wel, dat wit/grijs/zwart gedoe. Zo hadden we liever ook wat meer gewaagde varianten à la muntgroen of purper gezien. Om dan heel waarschijnlijk uiteindelijk toch braaf één van de saaie opties te kiezen, maar dat geheel ter zijde.

De 6.5” Alnico HempCone luidsprekers zijn afkomstig van Omega Speakers en zouden speciaal ontworpen zijn om optimaal aan te sluiten bij de 2 x 15 Watt buizenversterker. Die versterker beschikt over die ingangen, waarvan er natuurlijk eentje voorbehouden is voor de Pro-Ject draaitafel.

En de subwoofer? Die is slim verborgen in de voet, en zou de laagweergave moeten uitbreiden tot een nette 26 Hz. En ja, natuurlijk vinden we de combinatie van een subwoofer en een draaitafel in één meubel een zeer riskante aangelegenheid. En daarbij is het prijskaartje misschien toch net iets teveel van het goede… Desalniettemin: Mooi! Benieuwd!

(Website)


EDITORS' CHOICE