ARTIKEL

Mercedes-Benz SLS AMG met Bang & Olufsen

Niet zelden versmelten techniek en esthetica in een smakelijke symbiose. Dat veel hifiliefhebbers ook andere verfijnde smaken hebben zoals horloges, interieur of andere technieken zal je ook niet vreemd in de oren klinken als vaste bezoeker van dit magazine.

Dus ook het oog (en oor) voor verfijnde autotechniek past op deze site, mits er een fijn hifimerk aan verbonden is. Laat ik dan de kans hebben gekregen –en met beide handen aangenomen!- om een klein uurtje deel te mogen uitmaken van een testrit in een nagelnieuwe Mercedes-Benz SLS AMG… De ervaring, hoe kort deze ook was, wil ik je absoluut niet onthouden.

Als een kans als deze zich aanbiedt mág je gewoon niet weigeren. Dus had ik afgesproken langs de A12 om een klein uurtje deel te nemen aan een testrit. Al van verre kondigde de SLS AMG zich aan, te bemerken aan de omdraaiende gezichten op de parkeerplaats van het bewuste tankstation.

Een zilvergrijze bolide van net iets boven een meter zesentwintig rolt met een vervaarlijk ogende blik op me af. Snel instappen maar en genieten van de weinige tijd en de beleving. Even zoeken naar een mogelijkheid om de deur aan de passagierszijde te openen, knopje indrukken en een handgreep komt naar buiten. Dan aan de deur trekken. Oh ja, even wennen aan de omhoog openslaande deuren. De lage instap nemen, gordel om en… wegrijden maar. De vele blikken en het tankstation snel achter ons latende.

 


EDITORS' CHOICE