REVIEWAurender

Conclusie Multi-test Meridian Sooloos, Aurender S10 en Olive 6HD

De afgelopen weken hebben we een drietal high end-streamers getest: de Olive 06HD, de Aurender S10 en de Control 15 / Media Core 200-combinatie van Meridian Sooloos.

Bij een multi-test hoort, behalve de individuele conclusies, natuurlijk ook een eindoordeel. Dat presenteren we vandaag. De tabel vind je achter onderstaande link, nadere toelichting vind je hieronder.

DE TABEL

De individuele reviews: de Olive 06HD, de Aurender S10 en de Control 15 / Media Core 200-combinatie van Meridian Sooloos.


Score
Nu alle punten opgeteld zijn, blijkt de Meridian Sooloos combinatie met de hoogste totaalscore (89/100) voor de dag te komen. Daar zijn vooral de uitmuntende bedieningsinterface en de extreem goede geluidskwaliteit debet aan. De tweede in het rijtje is de Aurender S10. De bedieningsinterface is in beginsel weliswaar even goed als die van de Meridian Sooloos combinatie, maar omdat je de Aurender enkel met een iPad kan bedienen moet hij op dat vlak uiteindelijk nog vijf punten inleveren op de Meridian Sooloos.

De geluidskwaliteit van de Aurender S10 is een fractie (!) minder goed dan die van de andere twee testdeelnemers. Het is een beetje vergelijkbaar met de rondetijden van Formule 1 wagens.

Die zijn allemaal extreem goed en extreem snel, maar de ene passeert de eindstreep nu eenmaal een duizendste van een seconde later dan de andere. Om maar te zeggen dat verschillen qua geluidskwaliteit in deze test zeer beperkt zijn. Het levert de Aurender S10 een totaalscore op van 84/100.

De Olive 06HD moet het met iets minder punten stellen (79/100) dan de andere kandidaten. Daar is eigenlijk slechts één reden voor, en dat is zeker niet de geluidskwaliteit. Die haalt namelijk precies dezelfde score (90/100) als de Meridian Sooloos combinatie. De user interface van de Olive is echter duidelijk de mindere tegenover die van de Aurender en de Meridian Sooloos. Vandaar, dus.

Als we echter - zoals elke weldenkende consument - rekening houden met de prijs/kwaliteit verhouding, dan wordt al snel duidelijk dat de Olive met kop en schouders boven de rest uitsteekt. De Olive 06HD is namelijk ongeveer de helft goedkoper (!) dan de andere twee...

Recensies
Olive 06HD
Aurender S10
Meridian Sooloos 

Testopstelling
Meridian 861 IV Reference Digital Surround Controller
McIntosh MC501 (x2) Mono Power Amplifier
Klipsch Palladium P-39F Luidsprekers
Velodyne SPL-1200 Ultra Subwoofer (< 60 Hz)

MERK

EDITORS' CHOICE