X-fi update – programma Harbeth en Wilson Benesch bekend

Redactie HiFi.nl | 08 augustus 2013 | Wilson Benesch

Nog iets meer dan vijf weken, dan staat NH Koningshof in het teken van X-fi Audioshow 2013. Vele merken hebben hun komst naar Veldhoven op zaterdag 14 en zondag 15 september inmiddels aangekondigd. Beter Beeld & Geluid was vorige maand de eerste die liet weten met de merken Harbeth en Wilson Benesch naar X-fi te komen. Nu is ook bekend over wat de nieuwe importeur van de twee Britse merken meeneemt.

Van het in Sheffield gevestigde Wilson Benesch presenteert Beter Beeld & Geluid vrijwel de hele lijn van het merk. Zo wordt gespeeld met onder andere de Wilson Benesch ‘Full Circle’ draaitafel en de nieuwe Square Three speakers. Daarnaast worden de Wilson Benesch speakers gedemonstreerd op de nieuwe Naim SuperNait 2 en neemt Beter Beeld & Geluid ook de Naim NDX streamer mee. Of, zoals Bjorn Mateijsen, Garmt van der Zel en Jan Verlegh laten weten: “Naim is een perfecte combinatie met Wilson Benesch en speelt in op de sterke punten van deze speakers: dynamiek, snelheid, openheid en muzikaliteit.”

Harbeth bestaat sinds 1977 en is beroemd door zijn nog steeds veelvuldig door de BBC gebruikte monitoren. Met hun zeer natuurlijke, warme klank zijn de Harbeth speakers echter ook voor vele consumenten een eindpunt na een soms lange zoektocht. Tijdens X-fi Audioshow 2013 presenteert de nieuwe importeur de meest geprezen monitor van het afgelopen jaar: de Harbeth M30.1. “Wij hoeven u uiteraard niet te vertellen dat uw showbezoek zonder een luistersessie met deze monitoren niet compleet is”, stelt Beter Beeld & Geluid.

Naast de M30.1 tonen Bjorn, Garmt en Jan uiteraard ook alle andere modellen in levende lijve. Om de muzikaliteit van de Harbeth speakers te onderstrepen, zullen zij tijdens de show voornamelijk vinyl draaien op een Linn Sondek LP12. “Waar we de Harbeth’s mee aansturen, laten we bewust nog even in het midden. Neem sowieso je mooiste platen mee en kom lekker genieten in onze luisterruimte”, besluit de nieuwe importeur.

Beter Beeld & Geluid presenteert Harbeth tijdens X-fi in kamer 46 van NH Koningshof in Veldhoven. Wilson Benesch vind je in kamer 47 van het conferentiecentrum.

Kijk voor al het nieuws over X-fi Audioshow 2013 op onze Special Page.

MERK

EDITORS' CHOICE