NIEUWSHarbeth

Update X-fi 2013 - Harbeth en Wilson Benesch eerste deelnemers

Redactie HiFi.nl | 12 juli 2013 | Harbeth

Het is weliswaar pas begin juli, maar voor je het weet is het 14 en 15 september en tijd voor de X-fi Audioshow 2013. Iets meer dan twee maanden voor de vierde editie, heeft de organisatie al zo’n 35 deelnemers. Zoals de merken Harbeth en Wilson Benesch, die twee ruimtes in Koningshof zullen inrichten.

Naast een grote verscheidenheid aan apparatuur, is op X-fi natuurlijk ook weer aandacht voor vinyl.

In het weekend van 14 en 15 september is conferentiecentrum Koningshof wederom het decor van de X-fi Audioshow. Volgens de organisatie kunnen we “ook dit jaar weer van alles verwachten. Naast interessante, nieuwe producten en primeurs, zijn er uiteraard talloze demonstraties met kostbare maar ook betaalbare apparatuur”.

Zo zullen de Britse merken Haberth en Wilson Benesch twee grote demonstratieruimtes inrichten om de bezoekers “maximaal te laten ervaren wat de luidsprekers van deze merken in hun mars hebben”, meldt Beter Beeld & Geluid, dat de Nederlandse distributie van de speakers verzorgt en ook voor deze demonstratieruimtes tekende.

Het diep in de BBC gewortelde Harbeth maakt vooral traditioneel uitziende 'boxen'.

Op het eerste gezicht lijken Harbeth en Wilson Benesch tegenpolen. Zo is Harbeth sterk geworteld in de BBC-traditie en maakt traditioneel uitziende vierkante 'boxen', terwijl Wilson Benesch juist gebruikmaakt van de meest high-tech materialen en productiemethoden.

Wilson Benesch maakt het liefst gebruik van meest high-tech materialen.

Daarnaast gebruikt Harbeth veelal complexe wisselfilters en gelooft Wilson Benesch juist in het gebruik van een zo minimaal mogelijk aantal componenten of zelfs het volledig weglaten van enige filtering, zoals in het middengebied van veel van hun nieuwere modellen. Tegelijkertijd zijn er ook duidelijke overeenkomsten tussen beide fabrikanten. Zo maken ze bijvoorbeeld allebei hun eigen drivers.

Waar die eigengereidheid toe leidt, kunnen we zaterdag 14 en 15 september 2013 zien in NH-conferentiecentrum Koningshof in Veldhoven.

MERK

EDITORS' CHOICE