NIEUWSBlock

Audio Block V-120 versterker aangekondigd


Redactie HiFi.nl | 02 augustus 2013 | Block

Audio Block introduceert een nieuwe geïntegreerde versterker die we precies tussen de 2 x 50 watt V-100 en voor- en eindversterker combinatie P-100/A-100 kunnen vinden. Zijn naam: de V-120. 

Zoals in alle Audio Block versterkers is ook nu een ruim gedimensioneerde ringkern transformator voor de voeding toegepast. De beide eindtrappen leveren 120 Watt (4 Ohm) per kanaal met een hoge dempingfactor. "Een garantie voor een meer dan stevige grip op de luidsprekers – een pakkende muzikale weergave is het resultaat."

Ook de aluminium behuizing van de V-120 is kenmerkend voor Audio Block componenten. Tot de standaard uitrusting behoren bovendien verstelbare voetjes van massief aluminium. 

Dankzij een drietal ingangen op lijnniveau en een aansluiting voor een draaitafel is er voldoende plaats voor de belangrijkste audiobronnen. De phono ingang is omschakelbaar voor hoogwaardige MM of MC elementen. Maar ook in een 3,5mm mini-jack ingang voor een portable audio device of mp3 speler is voorzien, evenals een aansluiting voor een hoofdtelefoon. Deze aansluitingen bevinden zich op het front netjes ‘onzichtbaar’ weggewerkt achter een magnetische klepje.

Er kunnen twee paar luidsprekers (A/B schakelbaar) worden aangesloten op de zwaar vergulde luidsprekeraansluitingen. De voor- en eindversterker zijn van elkaar te scheiden middels de bruggen op de achterzijde van de V-120. 

Alle functies van de versterker worden bediend met de meegeleverde afstandsbediening, vernieuwd voor de 100 series componenten. De Audio Block V-120 versterker is vanaf heden verkrijgbaar bij dealers in de buurt (check onze Hifind voor de dichtstbijzijnde), en leverbaar in diamant zilver en saffier zwart. De verkoopprijs bedraagt € 999,-

Technische specificaties – Audio Block Geïntegreerde Versterker V-120

Kijk ook eens op de Special van importeur Look & Listen voor meer nieuws & recensies, waaronder de Audio Block PS 100 platenspeler

EDITORS' CHOICE