REVIEWAyon Audio

Ayon S-3 Digitale Media Speler

De Oostenrijkse fabrikant Ayon is beslist geen nieuwkomer meer, die zich nog moet bewijzen. In het verleden kwamen eerder producten van deze high-end firma bij mij langs, die allemaal een prima indruk achterlieten.

Na diverse versterkers en een cd-speler wordt het tijd voor een mediastreamer die nieuwe en oude techniek in een enkele behuizing herbergt. Want ondanks diep graven in mijn geheugen en het afspeuren van het web weet ik zo snel geen mediastreamer te bedenken die bestaat uit een streamer om muziek te spelen vanaf een NAS, USB-device of internetradio, tegelijk een hoogwaardige D/A-converter (met de nodige ingangen) intern heeft en buizen in de voorversterkersectie gebruikt. Tijd om de volle aandacht weer eens op een Ayon te richten.

Uit Music Emotion – April 2013

De forse behuizing van 48 x 36 x 11,5 centimeter, als ik de grote knoppen aan de voorzijde en de aansluitingen achterop niet meereken, is afgewerkt in geborsteld, zwart aluminium. Vanwege een slimme constructie is er geen schroefje zichtbaar, behalve op de bodemplaat, waar de punten zitten om de kap te lichten mocht dat nodig zijn. De markante voorzijde heeft links de volumeregelaar en rechts de ingangskeuzeschakelaar. Verstopt in de bodem zit de aan/uit-schakelaar.

Tussen de twee verchroomde knoppen vinden we overige bedieningsmogelijkheden en een dubbele display. Een (diagonaal gemeten) 9 cm full color display toont de diverse gekozen opties of laat zien welke muziek er speelt via de mediastreamer. Een kleine display daarnaast toont in zacht rood de bronkeuze en de volumestand. Als laatste zien we een USB-ingang. De achterzijde van de S-3 is een drukte van belang. Centraal de lichtnetentree met fase-indicator.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

MERK

EDITORS' CHOICE