NIEUWS

Koffietafel als AV-bedieningspaneel

De koffietafel. Een belangrijk onderdeel van de woninginrichting, inclusief de bijkomende koffietafelboeken. Waar deze boeken dienen om gesprekken op gang te krijgen, kent de gastheer of –vrouw de inhoud vaak niet eens. Wij stuitten op een stel koffietafels die veel meer dan een gesprek op gang zullen brengen.

Surface Tension ontwikkelde namelijk een drietal heuse Arcade Tables, koffietafels waarop je ouderwets arcadegames kunt spelen. Denk aan Pac Man, Donkey Kong, Space Invaders en nog eens zo’n honderd andere spelletjes die de jeugd van menig dertigplusser kleur gaven.

De Arcade Tables zijn er in drie modellen: Dual, Double7 en Arcane. Waar op de eerste uitsluitend voornoemde spelletjes gespeeld kunnen worden, zijn de Double7 en Arcane voorzien van een ingebouwde Pentium computer. Daardoor kunnen ze ook gebruikt worden om op het web te surfen en om muziek en video’s op af te spelen. Al dan niet aangesloten op je televisie. De Arcane kan daarnaast eventueel nog worden geïntegreerd in een Sonos-opstelling door er optioneel een Sonos Connect in te laten bouwen.

Alle tafels zijn met de hand vervaardigd en lijken met hun fineerafwerking in walnoot, eik en hoogglans en donkere, glazen plaat op normale koffietafels. Maar wanneer je de laden uitschuift, komen de ingebouwde arcade style controllers tevoorschijn en is het game on.

De prijs van de Arcade Tables van Surface Tension ligt grofweg tussen 2300 euro voor de Dual en 4600 euro voor de meeste luxe Arcane. Meer informatie en bestellen kan op de website van de Britse fabrikant.

EDITORS' CHOICE