NIEUWS

Wordt Amazon de volgende streaminggigant?

Redactie HiFi.nl | 18 juli 2013

Het heeft er alle schijn van dat webwinkel Amazon de volgende grote partij is die zich op de streamingmarkt gaat begeven. Weliswaar is er nog geen officiële aankondiging, de online retailer deponeerde begin deze maand wel alvast een merk dat duidt op het afspelen van streaming video in Europa. Dat ontdekte Emerce.

Amazon doet al kleinschalig aan videostreaming via het Britse LOVEFiLM. Dat is vooralsnog alleen actief in Noorwegen, Denemarken en Zweden en kondigde eerder aan per half augustus de activiteiten in Scandinavië te staken. Met de komst van VOD-aanbieders en Netflix zag Amazon de inkomsten uit de klassieke DVD- en Blu-ray-verkoop flink teruglopen. In de VS werd dat opgevangen met Amazon Prime Instant Video, maar die dienst is (officieel althans) niet toegankelijk voor gebruikers in Europa. Daar lijkt nu verandering in te komen.

Het Europees merk werd op 2 juli gedeponeerd en heeft als omschrijving: 'Providing a web-based application featuring non-downloadable audio, video and audiovisual content in the nature of recordings featuring movies, TV shows and videos; providing a searchable database featuring audio, video and audiovisual content available through the Internet, telecommunications networks and wireless telecommunications networks in the field of entertainment; providing entertainment information regarding audio, video and audiovisual content via social networks'.


EDITORS' CHOICE