NIEUWSLoewe

Uitstel van betaling voor Loewe

Het nieuwste slachtoffer van de wereldwijde economische crisis heet Loewe. De Duitse fabrikant heeft vandaag uitstel van betaling aangevraagd. Vooral de afgenomen vraag naar de luxe - peperdure - designertoestellen van Loewe, wordt de Duitsers zo goed als zeker fataal. Al zijn er plannen voor een doorstart.

Dan moet Loewe snel extern geld aantrekken van nieuwe en bestaande aandeelhouders. Sharp, dat er zelf ook al niet erg florissant voorstaat, is de grootste aandeelhouder van Loewe. Het Japanse elektronicaconcern heeft 29 procent van de aandelen in handen.

Het nieuws van de surseance volgt op een eerdere reorganisatie waarbij 190 van de duizend arbeidsplaatsen werden geschrapt. Loewe voorspelde toen dit jaar quitte te zullen draaien en dat de omzet zelfs licht zou stijgen.

Het in 1923 opgerichte Loewe is samen met Metz en Technisat het enige nog overgebleven Duitse televisiemerk. Toestellen van het bedrijf worden volledig in Duitsland gefabriceerd. Mede door de enorme concurrentie uit Aziƫ lijdt het al sinds 2010 verlies, terwijl de omzet vanaf 2008 in een neerwaartse stroomversnelling raakte.


EDITORS' CHOICE